Arhiv novic 24.04.2024

NAJVIŠJI LOTERIJSKI DOBITEK V ZGODOVINI SLOVENIJE: Po plačanem davku bo srečnež imel v žepu kar 51 milijonov evrov

Regional pred 26 dnevi
V igri na srečo Eurojackpot sta bila v torek izžrebana dva glavna dobitka v vrednosti po 60 milijonov evrov. Eden je bil vplačan v Sloveniji, eden pa v Nemčiji. Gre za najvišji loterijski dobitek v Sloveniji do sedaj, vplačan pa je bil prek spleta… »

Odločitev je padla: Razpustili bodo javno radiotelevizijo RTVS

Zurnal24 pred 25 dnevi
Slovaška vlada populističnega premierja Roberta Fica je danes potrdila predlog zakona, ki predvideva razpustitev javne radiotelevizije RTVS in njeno preoblikovanje v novo medijsko institucijo. Opozicija je do poteze kritična in vladi očita, da skuša… »

Vlada razrešila Germška z mesta sekretarja na kmetijskem ministrstvu

Delo pred 25 dnevi
Kmetijska ministrica Mateja Čalušić je podala predlog za razrešitev Blaža Germška na podlagi njegove odstopne izjave. Vlada je s z današnjim dnem razrešila Blaža Germška z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in… »

Nini sta okrog vratu zadrgnila zanko in jo vlekla z avtom

Zurnal24 pred 25 dnevi
Jutri ob treh popoldne bodo v Litiji pokopali domačina Boštjana Koprivnikarja. Po hudi bolezni je umrl na Dobu, kjer je prestajal 30-letno zaporno kazen zaradi dveh umorov. Petiinštiridesetletni Litijan Boštjan Koprivnikar velja za enega najbolj… »

NAČRTUJETE PIKNIK ZA PRAZNIČEN KONEC TEDNA? Postajalo bo topleje, a tudi mokro

Regional pred 25 dnevi
Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne oslabele, nastale bodo še posamezne plohe. Meja sneženja se bo postopno dvignila na okoli 1000 metrov nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj… »

Koliko stane regulacija cen električne energije, kateri dobavitelji so pobrali največ?

Finance.si pred 26 dnevi
Po podatkih MOPE so dobavitelji električne energije v letu 2023 prejeli 240 milijonov evrov subvencij, sveženj pomoči gospodarstvu pa je dosegel 395 milijonov evrov.… »

Toliko medvedov bodo morali lovci odstreliti letos

Zurnal24 pred 25 dnevi
Ministrstvo za naravne vire in prostor je pretekli teden izdalo odločbo za odvzem iz narave z odstrelom 176 medvedov na 178 loviščih. Kot poudarjajo na ministrstvu, so z odločitvijo sledili mnenju stroke. Lovišča za letošnji odvzem so na jugu… »

Izberite pravega borznega posrednika

Finance.si pred 26 dnevi
Delnice predstavljajo enega izmed naložbenih razredov, ki je med Slovenci vse bolj priljubljen. Pred nakupom prve delnice morajo vlagatelji odpreti trgovalni račun pri izbranem borznem posredniku. Na voljo je več domačih borznih posrednikov ter tudi… »

Nama ne bo več slovenska

Zurnal24 pred 25 dnevi
Nemški sklad zasebnega kapitala Katera Beteiligungs-Verwaltungsgesellschaft je objavil namero za prevzem družbe Nama. Kot je zapisal v objavi v časniku Delo, namerava v roku dati ponudbo za prevzem vseh 953.795 delnic Name, o čemer je že obvestil… »

Suspendiran duhovnik, ki je vodil slovesnost za Navalnega

Delo pred 25 dnevi
Dmitriju Safronovu so za tri leta prepovedali vodenje obredov in ga premestili v drugo cerkev. Vodja Ruske pravoslavne cerkve, patriarh Kiril, je suspendiral duhovnika, ki je konec marca vodil obred na grobu ruskega opozicijskega voditelja Alekseja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem