Arhiv novic 09.05.2024

Video: Kaj počne konj na strehi?

Necenzurirano 09.05.2024
V najhujših poplavah, kar jih pomnijo v Braziliji, niso prizadeti le ljudje: posnetki tega ubogega konja, ki je slabe 4 dni vztrajal na strehi poplavljene hiše so postali viralni; zgodba je dobila srečen konec. Zvezna država Rio Grande do Sul na jugu… »

Kitajski velikan s svojo znamko prodira na slovenski trg

Zurnal24 09.05.2024
Kitajski avtomobilski velikan SAIC se želi v Evropi in Sloveniji uveljaviti tudi na področju električnih gospodarskih vozil. Uvoznik Grand Automotive, ki je ledino pri nas oral z znamko MG, nam je predstavil tri vozila znamke Maxus za slovenski trg in… »

Po polfinalu v Parizu solz ni zadrževal niti sodnik

Delo 09.05.2024
Italijanski sodnik Daniele Orsato je delil pravico na tekmi med PSG in Borussio Dortmund, kar je bila njegova zadnja tekma v dolgi karieri v LP. Ob koncu polfinalnega dvoboja med PSG-jem in Borussio Dortmund na Parku princev smo pospremili nenavaden… »

Kdo bi bil hitrejši: Kylian Mbappe ali Usain Bolt?

Delo 09.05.2024
Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe se je odzval na izjavo jamajškega šprinterja Usaina Bolta. Kylian Mbappe ta čas ni najboljše volje. Eden najboljših nogometašev na svetu je namreč ostal praznih rok v polfinalu lige prvakov, Borussia… »

Tik pred odprtjem se največjemu filmskemu festivalu napoveduje stavka samozaposlenih

RTV Slovenija 09.05.2024
Kolektiv, ki zastopa samostojne delavce na filmskih festivalih, je okvirno 200 prodajalcev, projekcijskih mojstrov in drugih pozval k stavki prihodnji teden v znak protesta proti negotovim delovnim razmeram. Bodo z vodstvom lahko sklenili dogovor? Tik… »

V zamrzovalniku našli štiri trupelca dojenčkov

Dnevnik 09.05.2024
Predlani je policija v zamrzovalniku Alexis Aldamir v Bostonu našla trupelca štirih dojenčkov. A neobičajni, pretresljiv primer očitno ne bo dobil zaključka na sodišču. Strokovnjaki namreč ne morejo z gotovostjo trditi, da so se dojenčki rodili… »

Na ministrstvu za pravosodje prejeli prošnjo za mnenje v zadevi Jaklič

Dnevnik 09.05.2024
Na ministrstvu za pravosodje so od Komisije za preprečevanje korupcije prejeli zaprosilo za mnenje glede zakonskih določb o prepovedi opravljanja pridobitne dejavnosti v primeru ustavnega sodnika Klemna Jakliča in bodo zadevo preučili, so pojasnili… »

Zanimivi tehnološki pomočniki za vrtnarje in vrtičkarje

Finance.si 09.05.2024
Pri delu na vrtu nam lahko ob pomanjkanju časa ali izkušenj pomagajo številne tehnološke rešitve: od vremenskih postaj in aplikacij za nadzor nad kompostiranjem do naprav za košnjo, odstranjevanje plevela in sajenje.… »

Arčon o listah Zelenih in Svobode: Na naši listi so ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu"

RTV Slovenija 09.05.2024
Podpredsednik Svobode Matej Arčon je glede kandidature Klemna Grošlja, Aleksandra Merla in Mojce Šetinc Pašek na listi Zelenih Slovenije dejal, da so na listi Svobode ljudje, ki so "podvrženi ekipnemu duhu", ne pogoju, "ali sem prvi na listi ali me… »

Ukrajinski parlament odstavil ministra za infrastrukturo

Delo 09.05.2024
Kubrakov je na družbenih omrežjih zapisal, da o razrešitvi z ministrskega mesta ni bil obveščen. Ukrajinski parlament je danes odstavil namestnika predsednika vlade in ministra za infrastrukturo Oleksandra Kubrakova. V Kijevu nameravajo zdaj njegovo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem