Arhiv novic 09.05.2024

Romano Prodi: Hvala bogu, da smo to naredili!

Delo 09.05.2024
Na državni proslavi v Novi Gorici se je zbralo več kot 1500 gostov, med njimi tudi nekdanji akterji. »Zame je zelo pomembno biti tu. V preteklosti so me mnogi kritizirali, da je širitev preobsežna, vendar danes vsi pravijo – hvala bogu, da smo to… »

Ši se je na Madžarskem sešel z Orbanom. Dogovorila sta se o celovitem strateškem partnerstvu.

RTV Slovenija 09.05.2024
Kitajski voditelj Ši Džinping je začel dvodnevni uradni obisk na Madžarskem, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejel predsednik Tamas Sulyok. Ši se je srečal tudi s premierjem Viktorjem Orbanom. Kitajski predsednik je v Budimpešto, ki je bila ob… »

V ukrajinskem napadu na Rusijo ubita dva človeka. Kijev napadel rafinerijo v Baškortostanu.

RTV Slovenija 09.05.2024
V ukrajinskih zračnih napadih na ruski regiji Belgorod in Kursk sta bila ubita dva človeka, 11 jih je bilo ranjenih, medtem ko je ukrajinska zračna obramba prestregla 17 brezpilotnih letal, ki jih je Rusija izstrelila nad Ukrajino. V ukrajinskem… »

Uspel velik znanstveni preboj na področju zdravljenja sladkorne bolezni

Necenzurirano 09.05.2024
Zdravniki v Šanghaju so prvič na svetu popolnoma ozdravili bolnika s sladkorno boleznijo s presaditvijo celic trebušne slinavke, ki so jih pridobili iz njegovih izvornih celic. Veliko znanstveno odkritje, ki bi lahko milijonom po svetu drastično… »

Odločitev je sprejel v Kanadi, zeleno luč je že dobil tudi od FIS

Delo 09.05.2024
Jurij Tepeš se je prvič predstavil kot glavni trener slovenske ženske vrste v smučarski skokih. Takšne priložnosti se ne zavrne. Niko Prevc je že dobro spoznal. V nadaljevanju preberite: Kako novopečeni selektor slovenske ženske reprezentance v… »

V Domžale je prispela slovenska olimpijska bakla

Domžalec 09.05.2024
Olimpijska bakla kot simbol miru, prijateljstva, mednarodnega sodelovanja in zdrave športne tekmovalnosti je v četrtek, 9. maja 2024 prispela tudi v Domžale. Štirje kolesarji kolesarskega društva Energija so baklo prevzeli od trzinske občine pri… »

Prepletenost kultur neuvrščenih in davni spomini na Alžirijo: novi razstavi v SEM-u

RTV Slovenija 09.05.2024
Slovenski etnološki muzej z novima razstavama zaznamuje 60. obletnico vzpostavitve Muzeja neevropskih kultur, prve jugoslovanske ustanove, namenjene zbiranju in razstavljanju izključno zunajevropskih etnoloških predmetov, in dediščine gibanja… »

Tepeš takoj pred velikim izzivom: poškodba Nike Vodan

RTV Slovenija 09.05.2024
Jurij Tepeš se je že temeljito lotil dela na čelu ekipe slovenskih skakalk. Nasledil je Zorana Zupančiča, ki se je sredi aprila po šestih sezonah poslovil od ekipe. Na treningih je tudi poškodovana Nika Vodan, pred poroko Križnar. "Eden najlepših… »

Animacija z dušo

Delo 09.05.2024
Bolj ko bomo nalogo ustvarjanja prepuščali našim stvaritvam, manj bo stvarniške ljubezni. V nadaljevanju preberite: Na avtobusni postaji čakata deklici. Poleg je velikanska žival, ki spominja na rakuna ali medveda z uhlji sove. Ker dežuje, rakun… »

Dnevni horoskop za petek, 10. maja 2024

Zurnal24 09.05.2024
Radovedna in hkrati optimistično naravnana energija vam bo pomagala, da se boste lažje pomaknili naprej. Osvetljena pot se bo tudi na področju ljubezni odvila v prijetno dogajanje, ki vam bo še dolgo ostalo v mislih. Izogniti se boste želeli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem