Arhiv novic 09.05.2024

Mlada Gorenjka na kmetiji pri Jenk cele dneve peče piškote

Finance.si 09.05.2024
Najbolj zaželene Tanjine sladke dobrote so ajdovčki in breskvice, med prazniki pa tudi medenjaki in potica, pridružil se jim bo tudi domač sladoled.… »

Ko šola ni za vsak dan

Finance.si 09.05.2024
Odsotnost v šolah v Angliji se je od leta 2019 povečala za več kot polovico, pa tudi podatki za Severno Irsko, Škotsko in Wales kažejo podoben trend.… »

Koga vse boste lahko v Sloveniji in pri sosedih slišali to poletje

Finance.si 09.05.2024
Od klubov, dvoran in mestnih trgov do stadionov – pregled najatraktivnejših poletnih koncertov doma in za mejo.… »

Zanimivi tehnološki pomočniki za vrtnarje in vrtičkarje

Finance.si 09.05.2024
Pri delu na vrtu nam lahko ob pomanjkanju časa ali izkušenj pomagajo številne tehnološke rešitve: od vremenskih postaj in aplikacij za nadzor nad kompostiranjem do naprav za košnjo, odstranjevanje plevela in sajenje.… »

Danilo Türk: Slovensko priznanje Palestine je politično dejanje, ki ga svet opaža

RTV Slovenija 09.05.2024
"Slovenija, odkar je bila vzpostavljena, ni zmogla energije, da bi priznala Palestino. (...) To, da celo takšna država danes stopa na pot priznanja, pomeni neko politično dejanje, ki ga svet opaža," je v Odmevih dejal Danilo Türk. Gost Odmevov na… »

NEPREMIČNINSKI POSREDNIK DANIEL LOVŠIN O 'REALNIH' CENAH NA OBALI: "V resnici so se umirile, povpraševanje je manjše"

Regional 09.05.2024
Razlog za umiritev cen nepremičnin na Obali so dražji krediti in občuten dvig cen od leta 2020 dalje. Največje povpraševanje je še vedno za dvosobna in trisobna stanovanja ter vrstne hiše, zaradi visokih cen pa se vse več domačinov odloča za… »

Pisanje zgodovine in težave z miškami in vlago

Delo 09.05.2024
Laserji v dolgih ceveh zaznavajo valovanje tkanine vesolja. Dve štiri kilometre dolgi cevi se raztezata vsaka v svojo smer v obliki črke L med drevesi na ravnicah zelenega Livingstona v Louisiani. Jeseni 2015 je ta vrhunski observatorij pisal zgodovino… »

Delo brez licenc: sprenevedanje ali nevednost vodstva Medicorja

Delo 09.05.2024
Neizpolnjene zakonske obveznosti: Prepoved samostojnega dela desetim zaposlenim. V Medicorju o sistematični gonji. V nadaljevanju preberite: V primeru Medicorja se kaže neučinkovitost nadzora nad zakonitostjo delovanja zdravstvenih ustanov. Kako… »

Zelenski jih menja kot po tekočem traku, zadnji je zdržal pol leta

Necenzurirano 09.05.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ne najde pravega moža na čeli specianih enot (SSO), ki so zadolžene tudi za operacije na ozemlju, ki ga je v Ukrajini zasedla Rusija. Julija lani je vodenje specialnih enot zaupal generalu Viktorju Horenku, ki… »

Študenti FDV-ja: "Od vodstva zahtevamo obsodbo genocida v Gazi." Protesti po evropskih univerzah.

RTV Slovenija 09.05.2024
Na FDV-ju v Ljubljani se nadaljuje protestna zasedba študentov, ki od vodstva fakultete zahtevajo "brezkompromisno obsodbo izraelskega genocida nad palestinskim ljudstvom v Gazi". Vodstvo napoveduje, da bo v dialogu s študenti sestavilo skupno izjavo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem