Arhiv novic 09.05.2024

V Madison Square Gardnu spet častijo Brunsona

RTV Slovenija 09.05.2024
Jalen Brunson je popeljal košarkarje New Yorka do druge zmage nad Indiano (130:121) in na pol poti do konferenčnega finala, ki so ga Knicksi nazadnje videli pred 24 leti. Izjemni branilec, ki je na prejšnjih štirih tekmah presegel 40 točk, je tokrat… »

Jack & Joe: Solidni burgerji in malo drugega

Dnevnik 09.05.2024
Čeprav se zdi, da je moda burgerjev in spremljevalne ponudbe že izzvenela, nekaj lokalov s tovrstno ponudbo še dosega lepe rezultate. Med najbolj razprodanimi v Sloveniji je Jack & Joe v Mariboru. Mariborski Lent se zadnjem času korenito spreminja in… »

V avtu, s katerim naj bi povozila malo Danko, (zaenkrat) niso našli sledi njenega DNK

Dnevnik 09.05.2024
V službenem avtu komunalnega podjetja, s katerim naj bi osumljenca pred mesecem in pol zbila dveletno Danko Ilić, (še) niso našli dekličinih bioloških sledi. Analizirali naj bi več kot 500 vzorcev. Čeprav so srbski mediji, ki so se takrat… »

Vancouver v petih minutah odločil prvi kanadski obračun

RTV Slovenija 09.05.2024
S tremi goli v zadnjih desetih minutah so hokejisti Vancouvra v kanadskem polfinalu Zahoda Lige NHL s 5:4 ugnali Edmonton in povedli v seriji z 1:0. Florida je na Vzhodu s 6:1 odpravila Boston in izenačila na 1:1. Vancouver je do 50. minute zaostajal z… »

Pa pri vas doma? Odgovarja Božidar Prevc

Dnevnik 09.05.2024
Kako si zamišljate svoj idealen dom in ali ste uresničili te sanje? Idealen dom je tisti, v katerem se dobro počutiš. In jaz se v svojem domu počutim zelo dobro. Če bi ga ustvarjal še enkrat, bi marsikaj spremenil tako arhitekturno kot z vidika… »

Pri gradnji zamuda, ogroženi so evropski milijoni

Delo 09.05.2024
Večmesečna zamuda je nastala zaradi težavnega sprejemanja odločitev vodstva Unkiza, ugotavlja inženir projekta družba DRI. V nadaljevanju preberite: Utegne se zgoditi, da bo Slovenija ostala brez 70 milijonov evropskih sredstev za gradnjo nove… »

"Žrtve pogosto ustrahujejo, storilci jim grozijo s še hujšimi posledicami"

Zurnal24 09.05.2024
Ob tragični smrti dvanajstletnice v Šoštanju smo se o medvrstniškem nasilju pogovarjali s kliničnim psihologom dr. Tristanom Riglerjem. Da je medvrstniško nasilje še kako aktualna in pereča tema, je znova opomnila tragedija v Šoštanju. Vseh… »

SDS pospešuje s preiskovalno komisijo za Gen-I

Delo 09.05.2024
Preiskava je bila odrejena, SDS zahteva še nujno imenovanje članov komisije. Raztrgan zakonski predlog predsednice državnega zbora. V nadaljevanju preberite: Za danes predvidena izredna seja državnega zbora, na kateri naj bi odločali o predlogu… »

Zamaskirana grozila prodajalki in jo pobrisala z gotovino

Necenzurirano 09.05.2024
Na območju ljubljanskih Most sta udarila roparja. Ljubljanski policisti so včeraj obravnavali rop trafike v Mostah. Do trafike sta malo pred 15. uro pristopila neznanca, ki sta od prodajalke zahtevala denar, pri čemer sta svoje zahteve podkrepila z… »

Zala Maria in Stefan za bronasti kolajni na EP, KZS z novim predsednikom

Delo 09.05.2024
Žibretova in Joksimović sta se na karateističnem prvenstvu stare celine v Zadru v svojih kategorijah prebila do dvobojev za tretji mesti. Med slovenskimi karateisti sta se na 59. evropskem prvenstvu v Zadru najvišje zavihtela Zala Maria Žibret (nad… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem