Arhiv novic 09.05.2024

Branimo jo. Sooblikujmo jo. Živimo jo. Glasujmo

Delo 09.05.2024
Na dan Evrope pozivam več kot 350 milijonov Evropejcev z volilno pravico, naj sodelujejo v enem največjih demokratičnih dogodkov na svetu. Do evropskih volitev je samo še mesec dni. To je največji naddržavni demokratični dogodek na svetu, za… »

Ocenjujemo: Ljubljana se klanja Sloveniji VIII (Tubolje)

Delo 09.05.2024
Gre za izredno raznolike avtorske pristope in medije, med deli težko iščemo tesnejše povezave, prinašajo pa dober vpogled v heterogenost aktualne produkcije. V nadaljevanju preberite: V uvodu obrazstavnega besedila se kurator Jani Pirnat o možnih… »

Zagotoviti pot do uspeha nikoli ni naključje

Delo 09.05.2024
Radenko Mijatović, predsednik NZS, poudarja, da so lani dosegli rekord pri registriranih nogometaših, ki jih je že več kot 73.000. Pomembno je, da na poti do uspehov, kot je uvrstitev Slovenije na Euro 2024, pridobivamo znanje ter zagotovimo… »

EU je še vedno najboljša skupnost

Delo 09.05.2024
Vzniknili so populizem, ksenofobija, nacionalistična retorika, nestrpnost – nasprotje temu, za kar so si prizadevali očetje Evrope. »Slovenija je z vstopom v EU izgubila samostojnost, suverenost in samozadostnost.« To je stavek, izrečen v eni od… »

Shranjevanje elektrike je velika težava zelenega prehoda

Delo 09.05.2024
Največja poraba baterij je v električni mobilnosti, sledijo stavbe, tako gospodarske kot stanovanjske. V nadaljevanju preberite: Glavno preostalo vprašanje zelenega prehoda je shranjevanje elektrike. Vetrne in zlasti sončne elektrarne delujejo v… »

Sodelovanje za prepoznavnost parašporta

Delo 09.05.2024
Pomembno je navduševati mlade invalide za aktivno udejstvovanje in gibanje. Letošnje poletje, med 28. avgustom in 8. septembrom, bodo v Parizu potekale tudi paralimpijske igre. Parašportniki so doslej na paralimpijskih igrah skupno osvojili že 51… »

Raiven le v finalu, Hrvati favoriti

Dnevnik 09.05.2024
Slovenski evrovizijski zastopnici Sari Briški Cirman oziroma Raiven se je v torek zvečer uspelo uvrstiti v finale letošnjega Evrosonga v švedskem Malmöju. Njena izjava, da je to najsrečnejši trenutek njenega življenja, govori o tem, kaj… »

#Intervju Tina Palaić, etnologinja in kulturna antropologinja: Razstave, ki so do “drugih” vzpostavljale distanco

Dnevnik 09.05.2024
Etnologinja, kulturna antropologinja, pedagoginja in muzejska svetovalka dr. Tina Palaić deluje v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM). Poglablja se v zgodovino muzeja, zanimajo jo migracije, dostopnost do kulturne dediščine, sodelovanje z nosilci… »

»Novi stari voditelj v Kremlju je realnost, s katero se je Zahod že sprijaznil«

Mladina 09.05.2024
IZJAVA DNEVA. "Novi stari voditelj v Kremlju je realnost, s katero se je Zahod že sprijaznil. Da je pri inavguraciji Putina manjkala večina veleposlanikov iz EU in ZDA, je znak neodobravanja ruskega predsednika in morda še zadnja gesta diplomatskega… »

Buržoazno novinarstvo ali buržurnalizem

Mladina 09.05.2024
IZJAVA DNEVA. “Ob širšem pregledu različnih medijskih portalov je razvidno, da določeni mediji subtilno, a dosledno promovirajo in objavljajo vsebine, ki glorificirajo uspeh individualizma v kapitalističnem sistemu, hkrati pa moralizirajo o… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem