Arhiv novic 09.05.2024

Mnogo modelov umetne inteligence reproducira diskriminatorne prakse

Delo 09.05.2024
Človeška kognicija se nikoli ni dogajala zgolj v možganih, zamejeno, notranje, pravi raziskovalka Neja Berger. V nadaljevanju preberite: Pozornost, ki jo posvečamo generativni umetni inteligenci, je pretirano usmerjena v scenarije »prevlade« v… »

Verjamem, da bo Pariz ostal zapisan v srcih športnikov

Delo 09.05.2024
Franjo Bobinac, predsednik OKS, poudarja, da je šport ne samo povezovalec ljudi in navdih mladim, ampak tudi vrhunski ambasador ugleda naše države. Za Slovenijo je zelo pomembno, da smo se odločili hitro in za pravo lokacijo Slovenske hiše na… »

Opolnomočenje bolnikov za boljši nadzor pri soočanju z zdravstvenimi težavami

Delo 09.05.2024
Sara Atanasova raziskuje družbeno delovanje na področju zdravja in zdravstva. Doc. dr. Sara Atanasova je raziskovalka na Centru za metodologijo in informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Predstavite nam instrument, ki ga… »

Kontroverzni predsednik povabil Dončića: "Pridi, izkusi!"

Zurnal24 09.05.2024
Slovenski zvezdnik je izrazil občudovanje in hitro dobil vabilo. V torek zvečer si je atenski Panathinaikos v dvorani OAKA na odločilni peti tekmi četrtfinala Evrolige priboril zmago nad telavivskim Maccabijem (81:72), serijo dobil s 3:2 ter se… »

Espace s tehnologije iz formule 1

Zurnal24 09.05.2024
Renault espace že dolgo ni več enoprostorec, je velik SUV, v katerem se lahko prevaža tudi sedem potnikov. Je napreden, ponuja odličen hibridni pogonski sklop, ki je edina opcija, a na račun kakovosti in opremljenosti ni za vsakega, saj že začetna… »

Rudi Rizman, osemdesetletnik

Delo 09.05.2024
Rizmanovo delo je pomembno prispevalo k razvoju sodobne sociologije in političnih ved ter pustilo odmeven pečat v akademski skupnosti doma in po svetu. Rudi Rizman je v slovenskem in mednarodnem družboslovju zaslovel kot izjemen intelektualec in… »

Vroči poljubi sredi ulice, 12 dni pozneje sta se zvezdnika razšla

Zurnal24 09.05.2024
Teniška igralca Paula Badosa in Stefanos Cicipas sta se razšla. Špansko teniško igralko Paulo Badosa in grškega teniškega zvezdnika Stefanosa Cicipasa so paparaci 24. aprila ujeli na ulicah Madrida, kjer sta se strastno poljubila. Takrat nihče ni… »

Droga, podkupovanje, nasilje, ustrahovanje ...

Dnevnik 09.05.2024
Europol je na podlagi podatkov držav EU sestavil prvo poročilo, v katerem je zaobsegel delovanje najnevarnejših kriminalnih združb, ki ogrožajo Evropsko unijo. Navaja 821 kriminalnih združenj, glavni vir njihovega dobička je trgovina z drogo… »

PSG je štirikrat stresel okvir gola, Borussia pa je zadela

Dnevnik 09.05.2024
Borussia Dortmund je prvi finalist nogometne lige prvakov, potem ko je na povratni tekmi polfinala v Parizu premagala PSG z 1:0 z golom 35-letnega Matsa Hummelsa in napredovala s skupnim izidom 2:0. PSG je s terensko premočjo začel lov na zaostanek s… »

Čas za domišljijo

Delo 09.05.2024
Prisluhni školjki, na uho te vabi, prisluhni vanjo, kako igra ti, vabi te za sanjami! So znanci in so prijatelji. Tisti najbližje srcu. In jih – v (pre)redkih srečanjih – nekako ne želiš deliti z nikomer. Kot obstaja domišljija, ki je samo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem