Slovenija arhiv novic 09.05.2024

"Žrtve pogosto ustrahujejo, storilci jim grozijo s še hujšimi posledicami"

Zurnal24 09.05.2024
Ob tragični smrti dvanajstletnice v Šoštanju smo se o medvrstniškem nasilju pogovarjali s kliničnim psihologom dr. Tristanom Riglerjem. Da je medvrstniško nasilje še kako aktualna in pereča tema, je znova opomnila tragedija v Šoštanju. Vseh… »

SDS pospešuje s preiskovalno komisijo za Gen-I

Delo 09.05.2024
Preiskava je bila odrejena, SDS zahteva še nujno imenovanje članov komisije. Raztrgan zakonski predlog predsednice državnega zbora. V nadaljevanju preberite: Za danes predvidena izredna seja državnega zbora, na kateri naj bi odločali o predlogu… »

Zamaskirana grozila prodajalki in jo pobrisala z gotovino

Necenzurirano 09.05.2024
Na območju ljubljanskih Most sta udarila roparja. Ljubljanski policisti so včeraj obravnavali rop trafike v Mostah. Do trafike sta malo pred 15. uro pristopila neznanca, ki sta od prodajalke zahtevala denar, pri čemer sta svoje zahteve podkrepila z… »

Zala Maria in Stefan za bronasti kolajni na EP, KZS z novim predsednikom

Delo 09.05.2024
Žibretova in Joksimović sta se na karateističnem prvenstvu stare celine v Zadru v svojih kategorijah prebila do dvobojev za tretji mesti. Med slovenskimi karateisti sta se na 59. evropskem prvenstvu v Zadru najvišje zavihtela Zala Maria Žibret (nad… »

#Intervju Jan Pokeršnik, odbojkar ACH Volleyja: Dvorano bo poleti zamenjal za mivko

Dnevnik 09.05.2024
Čeprav so odbojkarji ACH Volleyja po svojem dvajsetem naslovu državnih prvakov na zasluženem počitku, to ne velja za Jana Pokeršnika, ki ga od 18. do 20. maja čakajo olimpijske kvalifikacije v odbojki na mivki. Štiriintridesetletni dobitnik srebrne… »

Sanjski preobrat Reala Madrida v režiji Joseluja

Dnevnik 09.05.2024
V velikem finalu lige prvakov, ki bo 1. junija na stadionu Wembley v Londonu, se je Borussii iz Dortmunda pridružil Real Madrid, ki je po zaslugi dveh golov Joseluja v zaključku povratne polfinale tekme ugnal Bayern z 2:1 in se veselil velikega uspeha… »

Članice Evropske unije praznujejo dan Evrope

RTV Slovenija 09.05.2024
Članice Evropske unije danes praznujejo dan Evrope v spomin na leta 1950 objavljeno Schumanovo deklaracijo o evropskem povezovanju. Hkrati za državljane večine članic Unije ta dan pomeni, da jih do izvedbe volitev v evropski parlament čaka še mesec… »

Majski domžalski bolšjak

Domžalec 09.05.2024
V nedeljo, 19. maja 2024, vabljeni v Češminov park, kjer bodo zbiratelji na ogled in nakup postavili svoje starine. Domžalski bolšjak v Češminovem parku poteka, vsako tretjo nedeljo v mesecu, med 9. in 13. uro. Na dogodku lahko sodelujete tudi vi… »

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Necenzurirano 09.05.2024
Sledi dogovora o hrvaškem prevzemu Panvite, enega od največjih igralcev v domačem kmetijstvu, vodijo do nekdanjega tesnega sodelavca Janeza Janše, ki se zdaj ukvarja s poslovnim svetovanjem. Petkov osebni prijatelj, ki je svetoval slovenski vladi Vila… »

Koliko boste plačali, je odvisno od tega, kje živite

Zurnal24 09.05.2024
Strošek, da se znebite nevarnega materiala, uporaba katerega je v celoti prepovedana že od leta 2003, je lahko tudi več kot tisoč evrov, odvisno kje živite. Lastniki hiš, ki se odločijo azbestno kritino ali fasadne plošče, ki vsebujejo azbest s… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem