Slovenija arhiv novic 09.05.2024

V Sloveniji imamo 20-krat preveč »domačih« čebel, obseg paše se krči

Necenzurirano 09.05.2024
V času največjega opraševanja so ponovno vzniknili pomisleki o prenaseljenosti medonosnih čebel v Sloveniji ter o spregledanosti divjih opraševalcev, ki opravijo vsaj polovico opraševanja v kmetijstvu. V Čebelarski zvezi Slovenije se do morebitne… »

Poroka na prvi pogled: Katja se Matica boji, to o šokantnih obtožbah pravi on

Zurnal24 09.05.2024
Katja dejala, da se Matica boji. To pravi na njene obtožbe. Pari šova Poroka na prvi pogled so se spet zbrali na večerji, na kateri je bilo najbolj napeto med Maticem in Katjo. Lepotica je pred vsemi povedala, da je svojemu soprogu zamerila, ko ji je… »

Horoskop za četrtek, 9. maja

Necenzurirano 09.05.2024
Sonce je v biku, Luna je v biku, ob 1.20 preide v dvojčka. OVEN – Treba se bo bolj poglobiti vase in jasneje zastaviti potrebne korake, sicer spremembe ne bo. Razpoloženje bo zelo spremenljivo, še posebej ob koncu dneva. BIK – Tistim, ki imate… »

Tako Raiven odgovarja nevoščljivcem

Zurnal24 09.05.2024
Naša letošnja evrovizijska predstavnica pred sobotnim finalom pravi, da morajo "izpiliti" le še to ... Čestitke za polfinalni nastop, ste zadovoljni? Kaj bi v finalu še spremenili? Zelo smo zadovoljni z nastopom, gre res za najboljši možni prikaz… »

Mnogo modelov umetne inteligence reproducira diskriminatorne prakse

Delo 09.05.2024
Človeška kognicija se nikoli ni dogajala zgolj v možganih, zamejeno, notranje, pravi raziskovalka Neja Berger. V nadaljevanju preberite: Pozornost, ki jo posvečamo generativni umetni inteligenci, je pretirano usmerjena v scenarije »prevlade« v… »

Verjamem, da bo Pariz ostal zapisan v srcih športnikov

Delo 09.05.2024
Franjo Bobinac, predsednik OKS, poudarja, da je šport ne samo povezovalec ljudi in navdih mladim, ampak tudi vrhunski ambasador ugleda naše države. Za Slovenijo je zelo pomembno, da smo se odločili hitro in za pravo lokacijo Slovenske hiše na… »

Opolnomočenje bolnikov za boljši nadzor pri soočanju z zdravstvenimi težavami

Delo 09.05.2024
Sara Atanasova raziskuje družbeno delovanje na področju zdravja in zdravstva. Doc. dr. Sara Atanasova je raziskovalka na Centru za metodologijo in informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Predstavite nam instrument, ki ga… »

Kontroverzni predsednik povabil Dončića: "Pridi, izkusi!"

Zurnal24 09.05.2024
Slovenski zvezdnik je izrazil občudovanje in hitro dobil vabilo. V torek zvečer si je atenski Panathinaikos v dvorani OAKA na odločilni peti tekmi četrtfinala Evrolige priboril zmago nad telavivskim Maccabijem (81:72), serijo dobil s 3:2 ter se… »

Espace s tehnologije iz formule 1

Zurnal24 09.05.2024
Renault espace že dolgo ni več enoprostorec, je velik SUV, v katerem se lahko prevaža tudi sedem potnikov. Je napreden, ponuja odličen hibridni pogonski sklop, ki je edina opcija, a na račun kakovosti in opremljenosti ni za vsakega, saj že začetna… »

Rudi Rizman, osemdesetletnik

Delo 09.05.2024
Rizmanovo delo je pomembno prispevalo k razvoju sodobne sociologije in političnih ved ter pustilo odmeven pečat v akademski skupnosti doma in po svetu. Rudi Rizman je v slovenskem in mednarodnem družboslovju zaslovel kot izjemen intelektualec in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem