Arhiv novic 10.05.2024

Cement - ali lokalna ali pa draga zgodba

Finance.si 10.05.2024
Izšla je majska številka revije Gradbeništvo. Brezplačno si prenesite PDF-različico. Slovenske gradbenike je razburila možnost, da se bo z danes neizvedljivim novim okoljskim zakonom čez nekaj let zaprla še zadnja slovenska cementarna v Anhovem… »

#foto Najhujša tekmeca za isto mizo: Andrej Plenković od Zorana Milanovića dobil mandat za sestavo vlade

Dnevnik 10.05.2024
Hrvaški predsednik Zoran Milanović je danes podelil mandat za sestavo nove vlade dosedanjemu hrvaškemu premierju in predsedniku stranke HDZ Andreju Plenkoviću. To bo tretja zaporedna Plenkovićeva vlada in 16. hrvaška vlada po osamosvojitvi države… »

Celjske mesnine naj bi bile naprodaj, za njih naj bi se zanimala hrvaška družba Braća Pivac

RTV Slovenija 10.05.2024
Hrvaška družba Mesna industrija Braća Pivac je najresnejša kandidatka, da bi postala nova lastnica Celjskih mesnin. Družbo naj bi prodajali zaradi spora med lastnikoma. V skupini Pivac informacij ne komentirajo. Iskanje novega lastnika skupine… »

Izbruh oslovskega kašlja: v Sloveniji letos potrjenih že 1164 primerov

Dnevnik 10.05.2024
V Sloveniji je bilo v zadnjih 10 letih le enkrat več kot 200 potrjenih primerov oslovskega kašlja v enem letu, v letošnjem letu pa je potrjenih že 1164 primerov oslovskega kašlja. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje tudi v nekaterih… »

Lista zvenečih imen, ki je nastala tudi kot protiutež Golobovim

Zurnal24 10.05.2024
Zeleni Slovenije so danes vložili listo kandidatov in kandidatk za volitve poslancev v Evropski parlament. Nosilec liste in aktualni evropski poslanec Klemen Grošelj, ki je bil sicer evidentirani kandidat Gibanja Svoboda, je ob vložitvi liste dejal, da… »

Na Blejskem jezeru se je prevrnil čoln, gasilci so rešili štiri osebe

Delo 10.05.2024
Na Bovškem, na območju naselja Soča, pa od jutranjih ur poteka intenzivno iskanje nemškega državljana. Ob 11.20 se je na Blejskem jezeru zgodila nesreča, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje. Kot je na facebooku objavil eden izmed… »

Thiem le še do konca sezone

Delo 10.05.2024
Avstrijski teniški igralec bo zaradi dolgotrajne poškodbe zapestja končal kariero. Avstrijski teniški zvezdnik Dominic Thiem končuje športno pot. Novico je danes na družbenih omrežjih potrdil kar 30-letni športnik sam. »Imam zelo pomembno, zelo… »

Plaho prihaja četrta vetrnica: gradil bo DEM, posebej so se posvetili pticam

Finance.si 10.05.2024
Dravske elektrarne Maribor, ki so del skupine HSE, bodo poleti zagnale gradnjo vetrne elektrarne v Malem Logu v občini Loški Potok, izvajalec bo Hmezad TMT… »

Neuradno: Celjske mesnine naprodaj, zanimajo se Hrvati

Finance.si 10.05.2024
Po prodaji večinskega deleža Panvite hrvaški družbi Mplus naj bi novega lastnika iz južne sosede dobilo še eno živilsko podjetje.… »

Ukrajina: Preprečili atentat na Zelenskega, odpuščen vodja telesnih stražarjev

Dnevnik 10.05.2024
Ukrajinska obveščevalna služba SBU je ta teden pridržala dva pripadnika ukrajinske službe državne varnosti, ki naj bi v sodelovanju z Moskvo načrtovala umor Volodimirja Zelenskega in več drugih visokih predstavnikov ukrajinskega vojaškega in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem