Arhiv novic 10.05.2024

Slovenska zmaga v Dohi z drugim najboljšim rezultatom na svetu

Zurnal24 10.05.2024
Čeh na diamantni ligi v Dohi zmagal v metu diska, Šutej tretja v skoku s palico. Kristjan Čeh je na atletski diamantni ligi v Dohi v metu diska zmagal s 70,48 m in postal drugi v sezoni, ki je presegel 70 m. Na tekmi so nastopile še tri Slovenke. Tina… »

Mbappe uradno sporočil, da po sezoni zapušča PSG

RTV Slovenija 10.05.2024
Kot je znano že nekaj časa, je letošnja sezona zadnja za Kyliana Mbappeja v dresu PSG-ja. Francoski zvezdnik je v uradni izjavi sporočil, da po sezoni odhaja iz Pariza. "Vedno sem dejal, da vam bom povedal, ko bo prišel čas. To je moje zadnje leto… »

Sindikat Sviz s pismom opozoril Goloba na kršitev stavkovnega sporazuma

Dnevnik 10.05.2024
V pismu naslovljenem na predsednika vlade Roberta Goloba je Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) opozoril, da vladni pogajalski predlog ne odpravlja plačnih nesorazmerij v vzgoji in izobraževanju, zato vlado sprašujejo… »

Vabilo k posredovanju ponudb za odkup terjatev

Finance.si 10.05.2024
Deželna banka Slovenije d.d., Kolodvorska 9, Ljubljana, (»banka«), vabi zainteresirane subjekte k posredovanju ponudb za odkup nezavarovanih terjatev banke do družbe Electa d.o.o., Mestni trg 8, Ljubljana. Knjigovodsko stanje terjatev na dan 1. 5… »

Enostavna in prilagodljiva mobilnost brez lastniških obveznosti

Finance.si 10.05.2024
KINTO One je Toyotina storitev finančnega lizinga, ki omogoča večletno uporabo avtomobila brez dejanskega nakupa z možnostjo dodatnih vzdrževalnih storitev. Današnji vsakdan je tako v zasebnem kot poslovnem svetu izjemno dinamičen, kar pomeni, da… »

Babici težili s plastiko in ji ukradli skoraj 10.000 evrov

Necenzurirano 10.05.2024
V Strunjanu so trije neznani oropali starejšo gospo. Koprske policiste je o zadevi obvestil občan, vnuk oškodovanke. Pojasnil je, da ga je včeraj malo po 11. uri poklicala babica iz Strunjana in mu povedala, da so se pri njej zglasili trije neznanci… »

Sodni svet kritičen do predloga zakona o sodniških plačah

Dnevnik 10.05.2024
Sodni svet je po seji, na kateri so obravnavali predlog zakona o načinu izvršitve odločbe ustavnega sodišča, ki mu ga je posredovalo ministrstvo za pravosodje, v izjavi za javnost sporočil, da predlog zakona o sodniških plačah ne pomeni izpolnitve… »

Gorazd Kovačič: Študentje imajo z zasedbo FDV-ja prav

RTV Slovenija 10.05.2024
Slovenski študentje z zasedbo Fakultete za družbene vede prevzemajo delček odgovornosti za rešitev velike moralne krize današnjega sveta, je v oddaji Ob osmih ocenil sociolog Gorazd Kovačič. Približno 50 študentov je že drugo noč prespalo v… »

Evropa dobiva sedem kibernetskih stičišč, eno bo v Sloveniji

Finance.si 10.05.2024
Njihov glavni namen bo odpraviti neskladnosti med ponudbo kompetenc in veščin s področja kibernetske varnosti ter povpraševanjem po njih. Predvidoma konec leta 2024 bo v Sloveniji začelo delovati eno izmed sedmih stičišč za kompetence in veščine… »

Popolna zapora ceste

Gorenjski utrip 10.05.2024
Mestna občina Kranj nadaljuje z rekonstrukcijo ceste od Poslovne cone Hrastje do glavne ceste Šenčur – Kranj. Zaradi priprave in asfaltiranja ceste, bo ta popolnoma zaprta za ves promet od danes, 10. maja zjutraj 2024 do srede, 22. maja 2024. Obvoz… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem