Arhiv novic 13.05.2024

ŠE JE ČAS: Koprska občina podaljšala rok za oddajo predlogov (VIDEO)

Regional 13.05.2024
Mestna občina Koper je podaljšala rok za oddajo predlogov projektov participativnega proračuna. Občanke in občani, ki bi še želeli soodločati o porabi proračunskih sredstev, bodo lahko v okviru projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido… »

Republika Srbska mora slovenskemu Viaduktu izplačati 46 milijonov evrov odškodnine

Dnevnik 13.05.2024
Republika Srbska mora slovenskemu podjetju izplačati 46 milijonov evrov odškodnine Entiteta BiH Republika Srbska bo morala slovenskemu podjetju Viadukt izplačati 46 milijonov evrov odškodnine zaradi enostranske prekinitve pogodbe za izgradnjo… »

Severni Makedoniji po "provokaciji" Siljanovske Davkove ostro opozorilo Grčije in Bolgarije

RTV Slovenija 13.05.2024
Grčija in Bolgarija sta opozorili Severno Makednijo, da naj spoštuje dogovore, saj je od tega odvisna njena pot v Evropsko unijo, potem ko je nova predsednica Gordana Siljanovska Davkova razburila na nedeljski prisegi. Siljanovska Davkova je v nedeljo… »

Besni olimpijski prvak brez nastopa: zveza ima svoje favorite

Zurnal24 13.05.2024
Aktualni olimpijski prvak ne bo mogel braniti zlate kolajne iz Tokia. Nekdanji zmagovalec Gira in olimpijski prvak iz Tokia Richard Carapaz ne bo nastopil na olimpijski preizkušnji v Parizu. Ekvador ima na cestni dirki na voljo namreč le eno mesto, to… »

Je ozadje izginotja malega Ariana v resnici precej bolj temačno?

Necenzurirano 13.05.2024
Povsem možno je, da so nove informacije v povezavi s pogrešanim nemškim šestletnikom Arianom zgolj plod govoric, ki jih je sprožil um s posebej bujno domišljijo in zlobo v srcu. A dejstvo ostaja, dečka še niso našli. Trije tedni so že minili… »

Grebli po grobu strogega nemškega ministra

Necenzurirano 13.05.2024
Uslužbenci pokopališča v Offenburgu na juguzahodu Nemčije so v ponedeljek zjutraj opazili, da je nekdo skopal 120 centimetrov globoko jamo na grobu pokojnega nemškega politika Wolfganga Schäubleja. Skrunitelj ali skrunitelji groba niso prišli do… »

MALJEVAC ZADOVOLJEN Z OMEJITVIJO ODDAJANJA NEPREMIČNIN: "Stanovanja morajo biti namenjena ljudem in ne špekulativni rabi"

Regional 13.05.2024
Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je zadovoljen z načrtovano časovno omejitvijo oddaje stanovanj v kratkoročni najem, kot jo predvideva osnutek zakona o gostinstvu. Medtem ko so na gospodarskem ministrstvu danes izpostavili, da bodo lahko… »

Rim Tim Tagi Dim med 5 najbolj predvajanimi skladbami na Spotifyu – kje pa je zmagovalna?

Necenzurirano 13.05.2024
Vsi že dobro vemo, da je Marko Purišić na Evroviziji dosegel zgodovinski rezultat za Hrvaško, saj je zasedel drugo mesto in imel le nekaj deset točk manj od Švice, ki je na koncu zmagala. Če bi glasovalo samo občinstvo in ne žirija, bi Baby… »

Habjan Malavašič srebrn na evropskem tarčnem prvenstvu

Delo 13.05.2024
Uspeh slovenskega predstavnika na starocelinskem tekmovanju v Essnu. Slovenski lokostrelec Den Habjan Malavašič je zadnji dan evropskega tarčnega prvenstva v Essnu v Nemčiji v moški konkurenci z ukrivljenim lokom osvojil srebrno medaljo in naslov… »

Marko Kveder: Dan odprtih vrat Muzeja Kvedrove tišlerije

Domžalec 13.05.2024
Ob mednarodnem dnevu muzejev, ki ga praznujemo vsako leto 18. maja, muzeji in galerije po vsem svetu prirejajo številne dogodke za obiskovalce, s čimer opozarjajo na pomembno družbeno vlogo teh institucij. Lani se je praznovanju pridružilo več kot… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem