Arhiv novic 14.05.2024

Kaj bo o pravicah slovenskih ribičev odločilo sodišče v Strasbourgu

Dnevnik 14.05.2024
V četrtek bodo slovenski ribiči, ki tožijo Hrvaško zaradi dobljenih kazni za ribolov v tistem delu Piranskega zaliva, ki je Sloveniji pripadel z arbitražno razsodbo, a Hrvaška te ne priznava, dobili malce več gotovosti o svojih pravicah. Evropsko… »

Župani po poti sodnikov zaradi plač na ustavno sodišče

Delo 14.05.2024
Občinski funkcionarji se vidijo v neenakopravnem položaju z drugimi funkcionarji – Sporna se jim zdi tudi ureditev dodatkov. V nadaljevanju preberite: Skupnost občin Slovenije (SOS) je na ustavno sodišče vložila zahtevo za presojo ustavnosti več… »

Janković: Ni razlogov, da bi omilili omejitve pri oddajanju stanovanj v kratkotrajni najem

RTV Slovenija 14.05.2024
Mestna občina Ljubljana pozdravlja osnutek zakona o gostinstvu, ki omejuje oddajanje stanovanj v kratkotrajni najem. Osnutek sicer občinam dopušča omilitev omejitev, župan Zoran Janković pa trenutno ne vidi razlogov, da bi jih omogočili tudi v… »

Porazni prosti meti Mavsov vrnili Thunder med žive

RTV Slovenija 14.05.2024
Oklahoma City je zadel 23 od 24 prostih metov, Dallas pa le 12 od 23. "Kaj? Zgrešil sem edini prosti met ekipe?" se je smejal Chet Holmgren, ki pa je deset sekund pred koncem zadel oba prosta meta, potem ko je pred njim Luka Dončić enkrat zgrešil… »

Referendum o konoplji je protiustaven

Savinjsko Šalaške 14.05.2024
Na 38. nujni seji Odbora za zdravstvo so poslanci razpravljali o zahtevi za oceno ustavnosti in zakonitosti Odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter o gojenju in posedovanju konoplje za omejeno… »

Kakšna bo prihodnost slovenskih letališč?

Finance.si 14.05.2024
Glavno slovensko letališče je edino v regiji, ki še vedno ni doseglo predkoronskih rezultatov - in tudi letos jih verjetno ne bo. Težave tudi na letališčih v Mariboru in Portorožu.… »

V Gruziji po sprejetju spornega zakona policija nad protestnike

RTV Slovenija 14.05.2024
Gruzijski parlament je na današnji tretji in zadnji obravnavi sprejel predlog zakona o tujem vplivu, proti kateremu so v državi tedne potekali množični protesti. Protesti so izbruhnili tudi danes, posredovala je policija. Pred parlamentom se je že… »

Blinken v Kijevu / »Nov paket ameriške vojaške pomoči je na poti«

Mladina 14.05.2024
Ameriški državni sekretar Antony Blinken je ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu, ki je pomoč označil za ključno, zagotovil, da bo imela ta resničen vpliv na razmere na fronti. Nov paket ameriške vojaške pomoči za Ukrajino je na poti… »

Kako bodo podnebne spremembe podražile vaše zavarovanje

Finance.si 14.05.2024
Bodo zavarovalnice še ponujale dostopna zavarovanja za bolj tvegane objekte in industrije? So modeli predvidevanja škod sploh ustrezni?… »

Kako visoko je šla na dražbi cena apartmaja v Ankaranu

Finance.si 14.05.2024
Spremljali smo ponovljeno dražbo apartmaja v Oltri, za katerega kupec konec minulega leta ni plačal kupnine.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem