Arhiv novic 14.05.2024

Geslo Levice v kampanji se glasi Varnost

RTV Slovenija 14.05.2024
Levica bo v kampanji pred evropskimi volitvami nastopala z geslom Varnost. Ta presega okvir migracij, ki jih izpostavljajo politični tekmeci na desnici, ter zaobjema tako podnebno kot socialno varnost, pa tudi nevtralno Evropsko unijo. "Varnost je mir… »

STAVKA UPRAVNIH ENOT: Po Kopru zaostritev napovedali tudi v Izoli in Piranu

Regional 14.05.2024
Sindikat državnih organov Slovenije je ministrstvo za javno upravo seznanil, da bo večina upravnih enot v sredo zaostrilo stavko do izpolnitve stavkovnih zahtev. Potem ko je Upravna enota Koper že napovedala zaostritev stavke, sta to storili tudi… »

Novo v primeru zapuščenega novorojenčka

Zurnal24 14.05.2024
Dojenčka so našli v košu za smeti. Njegovo življenje ni ogroženo. Policija je sporočila nove podrobnosti. V Zaprešiću blizu Zagreba so v ponedeljek pozno zvečer našli zapuščenega novorojenčka. Njegovo življenje po navedbah policije ni… »

OB SVETOVNEM DNEVU ČEBEL: Marjetica Koper vabi na dan odprtih vrat učnega čebelnjaka

Regional 14.05.2024
Marjetica Koper deluje kot družbeno odgovorno podjetje v svoji okolici že vrsto let. V letu 2022 so se zato odločili za projekt postavitve učnega čebelnjaka. Gre za nadgradnjo projektov zasaditve medonosnih rastlin v sodelovanju z MOK in Obalnim… »

Aston Villa pred vrati lige prvakov, veselil se je tudi Tom Hanks

Delo 14.05.2024
Moštvo iz Birminghama je v predzadnjem, 37. krogu doma po zaostanku z 1:3 iztržilo 3:3 proti Livepoolu. Drevi še Tottenham in Manchester City. Vse več hollywoodskih zvezdnikov se navdušuje nad nogometom in v njem vidijo tudi poslovno priložnost… »

Teden kraft piva bo prvič povezal šest vodilnih slovenskih kraft pivovarn

RTV Slovenija 14.05.2024
Na tednu kraft piva bo šest slovenskih kraft pivovarn predstavilo proizvodne procese in vlogo kraft pivovarn v lokalni skupnosti ter poudarilo pomembnost uporabe lokalnih sestavin in virov. Pivovarji bodo podrobneje predstavili svoj proizvodni proces in… »

Roman Katje Gorečan o spontanem splavu izšel na Poljskem

RTV Slovenija 14.05.2024
Materinska knjižica Katje Gorečan z glasom nerojenega otroka, Tobije, govori o stiski, ki jo njegova mati doživlja po spontanem splavu. Zdaj mu bodo lahko prisluhnili tudi poljski bralci. Roman Materinska knjižica je – z naslovom Książeczka… »

Blejci s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni

RTV Slovenija 14.05.2024
Turizem je za Bled glavna gospodarska dejavnost, ki več kot 60 odstotkom domačinov pomeni neposredni vir dohodkov. A nedavno končana anketa med prebivalci je pokazala, da domačini s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni. Kot pravi… »

Podpisan dres slovenske nogometne reprezentance za dober namen

Domžalec 14.05.2024
V ponedeljek, 6. maja 2024, se je začela licitacija dresa slovenske nogometne reprezentance z njihovimi podpisi, ki ga je šoli podaril eden od staršev z namenom, da se pomaga čim večjemu številu otrok. Licitacija dresa slovenske nogometne… »

V KOPRSKI VASI GROZIL STARŠEM: Z nožema je šel nad policiste, ki so prišli na kraj

Regional 14.05.2024
Zaradi nasilnega 38-letnika so morali včeraj policisti posredovati v eni od vasi v okolici Kopra. Doma je razgrajal in grozil staršem. Ko so policisti prišli na kraj, je z nožema poskušal napasti tudi njih, zato so uporabili prisilna sredstva in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem