Arhiv novic 07.06.2024

OBSOJENI ZA UMOR GROZIL S PLINSKO JEKLENKO: Iz zdravstvene oskrbe v pripor

Regional 07.06.2024
Preiskovalni sodnik ptujskega sodišča je zoper 48-letnega moškega, ki je prejšnji teden v središču Ptuja grozil z uporabo plinske jeklenke, odredilo pripor, danes poroča časnik Večer. Zaradi povzročitve splošne nevarnosti mu grozi do osem let… »

»Obraz, ki ga bomo kazali Evropi, mora biti pravi obraz Slovenije, ne pa obraz Janeza Janše«

Mladina 07.06.2024
IZJAVA DNEVA. "Tukaj ne gre za imena, temveč vrednote. Živimo v državi, kjer je desni populist tisti, ki dominira na desnici, ne pa zmerna desna stranka, zato se v vsakem neposrednem soočenju z Janezom Janšo zelo jasno pokaže, kakšne so vrednote… »

Prijeli vlomilca, ki je najmanj petkrat vlomil v isto trgovino

Dnevnik 07.06.2024
Za vlomilca je bil usoden zadnji vlom, pri katerem ga je nekdo opazil in obvestil policijo, ki ga je s hitrim posredovanjem izsledila in prijela. Med preiskavo so ugotovili, da je 39-letnik v isti trgovski objekt na področju Železnikov vlomil že… »

Vinko Möderndorfer: Če pesnik vztraja v pesnjenju, pride do svojega glasu

RTV Slovenija 07.06.2024
Če pred približno pol stoletja ne bi bilo izjemne sezone v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, bi gost tokratne epizode Prvakov tedna Vinko Möderndorfer nemara postal zgodovinar oziroma natančneje profesor zgodovine. Moč in prepričljivost teatra… »

PO AVTOCESTI S 3400 NABOJI V AVTU: Pijan trčil v tovornjak

Regional 07.06.2024
Policisti so v četrtek ob prometni nesreči na višnjegorskem klancu v smeri Ljubljane, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila, v osebnem vozilu odkrili še 3400 nabojev. Voznik za prevoz nabojev voznik ni imel dovoljenja, zato… »

Ko Branko Grims izgubi živce: burno dogajanje na seji o aferi slovenski Watergate #video

Necenzurirano 07.06.2024
Poslanec SDS Branko Grims je na vsak način želel preprečiti zaslišanje nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja. Ko mu to ni uspelo, je izgubil živce. Pred današnjo sejo parlamentarne preiskovalne komisije, ki je želela… »

Foto: Deželak Junak premaguje še zadnje dobrodelne kilometre

Necenzurirano 07.06.2024
Deželak Junak danes vozi svojo zadnjo etapo jubilejne desete dobrodelne akcije. Danes ga čaka še 71 kilometrov in ob 17. uri bo prispe na končni cilj – Debeli rtič. Miha Deželak še sam ne dojame, da je pred njim samo še ena etapa. Skupaj s svojo… »

Vasle: Če ne bo prišlo do posebnih presenečenj, se bodo obrestne mere letos še znižale

RTV Slovenija 07.06.2024
Bitka z inflacijo v območju z evrom je dobljena. Tako je razumeti Evropsko centralno banko, ki je včeraj po skoraj petih letih obrnila smer monetarne politike in temeljne obrestne mere spet znižala. Tokrat za 0,25 odstotne točke. Naše zaupanje, da se… »

Srečanje upokojenk in upokojencev v Domžalah

Domžalec 07.06.2024
Društvo upokojencev Domžale je pripravilo 4. srečanje upokojenk in upokojencev z geslom Starejši smo skupaj močnejši. Srečanje upokojencev je potekalo v četrtek, 6. junija 2024, od 13. ure dalje, na drsališču v Športnem parku Domžale… »

VIDEO: Trenutek, ko je kraljica Camilla ponižala ženo francoskega predsednika

Zurnal24 07.06.2024
Kraljica pravil ne krši. Kraljica Camilla in žena francoskega predsednika Brigitte Macron sta obiskali spominsko središče v francoski vasici Vers-sur-Mer in položili vence pred spomenik, posvečen vojakom, ki so umrli pod britanskim poveljstvom med… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem