Arhiv novic 07.06.2024

Jožica Tanc: Jasnovidčev pogled (Pozor, to je politična poezija!)

Vipavska 07.06.2024
So vprašali jasnovidca, njega, ki v prihodnost zre lahko natanko, kje so prednosti, kje naš je manko, kaj prihodnost kontinenta vsega. Piskalo se bo resnično tanko, se glasil odgovor je v trenutku, mož sledil je sicer zgolj občutku, videl znamenje je… »

Kraljestvo Ilirija, ki nikoli ni bilo kraljestvo

RTV Slovenija 07.06.2024
Pojem Ilirija je imel v zgodovini različne pomene. Aktualna razstava v Mestnem muzeju se navezuje predvsem na avstrijski upravni projekt Kraljestvo Ilirija, ki pa v resnici nikoli ni bilo kraljestvo. Zanimiv je že naslov razstave Ilirija ali kar… »

Hišo Najstarejše trte v Mariboru čaka prenova, vredna 715 tisoč evrov

RTV Slovenija 07.06.2024
Od začetka julija do konca oktobra bo potekala obnova notranjosti Hiše Najstarejše trte, po koncu katere bo najbolj obiskana turistična znamenitost v Mariboru nudila kakovostnejšo obiskovalčevo izkušnjo. Obnova je vredna 715 tisoč evrov, od tega… »

Kako seksati feministično?

Mladina 07.06.2024
IZJAVA DNEVA. "Zame 'feminističen seks' pomeni zavedanje vloge, ki jo je v naših spolnih življenjih igrala mizoginija. Ogromno ljudi je v času odraščanja nezavedno ponotranjilo cel kup lažnih prepričanj o seksu – da je spolna sla nekaj, česar… »

GREENPEACE V PIRANU SIMBOLIČNO POSTAVIL VETERNICO: Za vetrne elektrarne predlagajo zadružni model (FOTO)

Regional 07.06.2024
Okoljevarstvena organizacija Greenpeace Slovenija je pozvala k določitvi jasnih pravil za postavljanje vetrnih elektrarn, ki bi ustrezala tako investitorjem kot prebivalcem v okolici objektov. Ob robu simbolične postavitve vetrnice v Piranu so tudi… »

Konoplja za osebno rabo: ministrica za zdravje je zadržana

Dnevnik 07.06.2024
Potem ko so se na ministrstvu za zdravje v predreferendumski kampanji o konoplji izmikali jasni opredelitvi, so danes vendarle odgovorili na naša vprašanja. Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je do gojenja in posedovanja konoplje za osebno… »

Bo po novem za to obvezno potrebno uporabno dovoljenje?

Zurnal24 07.06.2024
Na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport namigovanja, da bi z uporabnimi dovoljenji želeli onemogočiti oddajanje hiš in stanovanj v kratkoročni najem, ostro zavračajo. Sobodajalci so že od objave predloga novega zakona o gostinstvu na… »

Zverev naj bi pretepel bivšo, tako se je zadeva končala na sodišču

Zurnal24 07.06.2024
Dobre novice za Zvereva pred polfinalom Roland Garrosa. Sojenje proti nemškemu teniškemu profesionalcu Alexandru Zverevu zaradi domnevnih telesnih poškodb se je tretji dan končalo brez sodbe, poroča nemški DW. Berlinsko okrožno sodišče Tiergarten… »

#lestvica To je 10 najboljših domačih in ne predragih gostiln po našem izboru

Dnevnik 07.06.2024
Osredotočili smo se na gostilne, ki so največkrat povezane z domačo hrano, v kategoriji, ki smo jo delovno poimenovali Po domače, pa tudi poceni in dobro, čeprav je poudarek na besedi dobro. Jeseni bo minilo pet let, odkar ekipa spletne strani Miha… »

IMPRESIVNA LEPOTICA OBISKALA ROVINJ: Mega jahta je dolga kar 92 metrov (FOTO)

Regional 07.06.2024
Pred dnevi je v rovinjsko pristanišče priplula impresivna mega jahta Mayan Queen IV, dolga 92 metrov, ki jemlje dih s svojim prefinjenim dizajnom. Gre za luksuzno jahto mehiškega milijarderja, ki je redna obiskovalka Sredozemlja in Karibov. Jahto so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem