Arhiv novic 07.06.2024

Na Broadway prihaja muzikal o življenju Dolly Parton

RTV Slovenija 07.06.2024
Muzikal o življenju ene največjih zvezdnic kantrija Dolly Parton prihaja na Broadway. Glasbenica, ki ji muzikali niso tuji, posebej za predstavo ustvarja čisto nove skladbe, ki jih bo občinstvo ob njenih največjih uspešnicah na Broadwayu slišalo… »

Dodik napovedal referendum o odcepitvi Republike Srbske od BiH-a

RTV Slovenija 07.06.2024
Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik je med obiskom v Rusiji napovedal referendum o odcepitvi srbske entitete od Bosne in Hercegovine, vendar datuma še niso določili. "Odločitev o odcepitvi obstaja, a konkretnega datuma še ni. Opraviti je treba… »

Pijan hrvaški policist najprej zbil zajca, nato pa se zaletel v avto z otroki

Necenzurirano 07.06.2024
Hrvaška policija priznava, da je bil v dogodku, ki se je na srečo končal le z lažjimi poškodbami, vpleten vinjen policist. Kot je za hrvaški medij Danica.hr razkril dobro obveščen notranji vir policije, je v nesreči, ki se zgodila 1. aprila… »

Je Billie Eilish res ukradla glasbo Oliverja Dragojeviča?

Necenzurirano 07.06.2024
V zadnjem času so družbena omrežja ponovno dokazala svojo moč pri odkrivanju skritih podobnosti med glasbenimi skladbami. Tokrat se je v središču pozornosti znašla ameriška glasbena zvezdnica Billie Eilish, katere nova skladba Birds of a Feather… »

Vrnitev "samoroga" razblinila Dallasove načrte in igro

RTV Slovenija 07.06.2024
Samorog se je prikazal na prvi tekmi finala in presenetil Dallas, pri katerem je Luka Dončić podelil le eno uspešno podajo za koš. Vendar Teksašani se znajo pobrati po grdih uvodnih porazih, saj v končnici še niso izgubili dveh tekem zapored… »

Zadnji dan kampanje pred volitvami in referendumi; predčasno glasovalo skoraj 60 tisoč ljudi

RTV Slovenija 07.06.2024
Volilna kampanja pred nedeljskimi volitvami v Evropski parlament in izrekanju na treh posvetovalnih referendumih se izteka, opolnoči bo namreč nastopil volilni molk, ki bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo. Veliko ljudi je sicer glasovalo predčasno… »

Prvič od začetka ruske invazije se v Kijev vrača največji ukrajinski glasbeni festival

RTV Slovenija 07.06.2024
V Kijev se prvič po začetku ruske invazije vrača največji ukrajinski glasbeni festival Atlas, sicer preimenovan v Atlas United. Julija bodo trenutno najbolj znani ukrajinski glasbeniki zavzeli odre, da bi pomagali domovini pri obrambi Harkovske… »

V eni najbolj produktivnih tovarn sem sestavil baterijo

RTV Slovenija 07.06.2024
V Avtomobilnosti smo obiskali eno najbolj produktivnih avtomobilskih tovarn v Evropi, Nissanovo tovarno v Sunderlandu, kjer je poudarek na elektrifikaciji. Dovolili so nam sestaviti baterijo za prenovljeni qashqai e-power, ki v kratkem prihaja na ceste… »

Bi legalizacija konoplje za odrasle v Sloveniji povečala verjetnost njene uporabe pri mladih?

Dnevnik 07.06.2024
Vse več držav priznava zdravstveno uporabnost konoplje, v nekaterih državah pa so jo tudi legalizirali za odrasle in začeli reformirati ustrezne zakone. Kljub temu je o vplivih takšnih zakonskih sprememb na prebivalstvo, posebej na uporabo konoplje… »

#video Kapsula Starliner uspešno pristala na ISS, Muskov Starship pa se je prvič vrnil nazaj

Dnevnik 07.06.2024
Na Mednarodni vesoljski postaji je včeraj uspešno pristala Boeingova kapsula Starliner z dvema članoma posadke. Brez težav tudi tokrat ni šlo. Kapsulo za večkratno uporabo v obliki kaplice je proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) ponesla raketa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem