Slovenija arhiv novic 08.06.2024

Predsednico vlade napadli sredi mesta

Zurnal24 08.06.2024
Sinoči je napadalec sredi Kopenhagna napadel predsednico danske vlade Mette Frederiksen. Moškega so po petkovem napadu na dansko premierko v središču Kopenhagna aretirali. Za zdaj ni jasno, ali je bila predsednica poškodoval v napadu poškodovana. V… »

Roglič suvereno osvojil še kraljevsko etapo

RTV Slovenija 08.06.2024
Primož Roglič je na kraljevski etapi v svojem slogu ubranil in še utrdil lastništvo rumene majice na 76. Dirki po Dofineji. Druga zaporedna zmaga s silovitim sprintom navkreber na ciljnem vzponu ekstra kategorije. "Rogla" je pripravljen za Tour! Za… »

KRŠITVE VOLILNEGA MOLKA: Do 19. ure so prejeli 14 obvestil

Regional 08.06.2024
Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji pred evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi začel opolnoči, do 19. ure prejela 14 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za 10 so… »

Nevihtne celice lahko spet prilezejo čez mejo in spet bo možna toča

Necenzurirano 08.06.2024
Če je včeraj toča klestila po različnih delih Štajerske, je danes nevarnost močnih neviht omejena na predele tik ob avstrijski meji. V petkovem popoldnevu sta se iz Avstrije proti Koroški in Štajerski usmerili dve nevihtni celici, ki sta postregli… »

Pozor: Stanje na cestah kaotično

Zurnal24 08.06.2024
Na štajerski avtocesti pred Domžalami proti Ljubljani zastoj zaradi nesreče, zastoji tudi ponekod drugod. Na štajerski avtocesti pred Domžalami proti Ljubljani promet zaradi nesreče poteka samo po skrajno desnem pasu. Nastal je daljši zastoj. Prav… »

Padavine se poslavljajo, nedelja bo deloma sončna

RTV Slovenija 08.06.2024
Po napovedih agencije za okolje bodo padavine zvečer povsod ponehale, ponoči se bo delno razjasnilo. V nedeljo bo deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu. Po sončni nedelji se… »

Načeti Stojanović, Verbič in Blažič ostajajo vprašljivi, Kek je pripravljen menjati

RTV Slovenija 08.06.2024
"Vesel, da se nadaljuje niz neporaženosti v Stožicah, po drugi strani nezadovoljen, ker nismo zmagali," je selektor Matjaž Kek na kratko ocenil prijateljski remi z Bolgarijo, pri čemer ni bil zadovoljen z menjavami, skrbi pa ga zlasti načeta trojica… »

Olimpijski prvak Jacobs ubranil evropski naslov na 100 metrov

RTV Slovenija 08.06.2024
Drugi dan evropskega prvenstva v Rimu je Marcell Jacobs navdušil gledalce na olimpijskem stadionu. Z 10,02 je ubranil naslov najboljšega sprinterja stare celine. To je bila tretja zlata medalja dneva za Italijo in peta skupno. Chituru Ali je s srebrom… »

Danci in Srbi z lepo popotnico na EP

Dnevnik 08.06.2024
Danska nogometna reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Nemčiji doma premagala Norveško s 3:1 (2:0). Z lepo popotnico na euro potuje tudi Srbija, ki je v gosteh s 3:0 ugnala Švedsko. Od reprezentanc v skupini C tako… »

Izraelska vojska med operacijo v Gazi rešila štiri talce. V Nuseiratu ubitih 210 Palestincev.

RTV Slovenija 08.06.2024
Izraelske sile so v osrednji Gazi rešile štiri talce, tri moške in eno žensko, ki so bili ugrabljeni med napadom palestinskega gibanja Hamas na glasbeni festival 7. oktobra lani. V izraelskih napadih na tem območju je bilo ubitih več kot 210… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem