Slovenija arhiv novic 10.06.2024

Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

RTV Slovenija 10.06.2024
"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek… »

Referendumi / Podpora vsem štirim referendumskim vprašanjem

Mladina 10.06.2024
Najvišja podpora uvedbi preferenčnega glasu. Za zakonsko ureditev pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja se je na posvetovalnem referendumu izreklo 54,85 odstotka volivcev, proti jih je bilo 45,15 odstotka, kažejo delni neuradni… »

Učenec hudo poškodoval osmošolca, njegovo stanje naj bi bilo resno

RTV Slovenija 10.06.2024
Na Osnovni šoli Velika Dolina v Občini Brežice je zjutraj učenec v razredu napadel osmošolca in ga hudo poškodoval. Napadeni je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v bolnišnico v Brežice, njegovo stanje je resno, so sporočili iz Občine… »

V Sežani množičen pretep in dva poskusa uboja

RTV Slovenija 10.06.2024
Na terminalu v Sežani je v soboto izbruhnil množični pretep med dvema skupinama, v katerem sta se zgodila dva poskusa uboja. V enem primeru je šlo za napad z nožem, v drugem pa je storilec poskusil z avtom povoziti skupino ljudi. Policija je bila ob… »

Če Luka nima pomoči, Boston tudi s povprečno igro slavi

RTV Slovenija 10.06.2024
Medtem ko je podporna enota na čelu s Kyrijem Irvingom zatajila, je Luka Dončić sam držal Dallas v igri do zadnje minute druge tekme finala Lige NBA v Bostonu. Na koncu se ni izšlo. Celticsi v Dallas potujejo z vodstvom 2:0. Dončić je krivdo… »

Zaradi obilnih padavin nevarnost plazov

Dnevnik 10.06.2024
Ponoči bodo krajevne padavine z nevihtami zajele večji del države. Geološki zavod Slovenije opozarja pred nevarnostjo plazov. Ponoči bodo krajevne padavine z nevihtami zajele večji del države. Vmes bodo tudi nalivi, so sporočili z Agencije RS za… »

Policisti ustavili avtobus, ko so prišli bliže, niso mogli verjeti očem

Zurnal24 10.06.2024
Med rednim nadzorom cestnega prometa so policisti izven naselja Lopata ustavili avtobus. Po opravljenem postopku so izrekli za več kot sedem tisoč evrov kazni. Policisti so na avtocesti A-1 izven naselja Lopata ustavili romunskega voznika avtobus, ki… »

Zagorelo v podjetju Paloma

Zurnal24 10.06.2024
V podjetju Paloma je zagorelo ostrešje stavbe, v kateri so pisarne. Vzrok požara še ni znan. Okoli 18. ure je zagorelo v podjetju Paloma v Šentilju. Po poročanju Večera je zagorelo ostrešje stavbe, v kateri so pisarne. Devet gasilskih društev se… »

Jure Leben v Golobov kabinet

Dnevnik 10.06.2024
Vlada je nekdanjega okoljskega ministra in kandidata Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament Jureta Lebna na današnji dopisni seji imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Zadolžen bo za… »

Sodba za umor: 27 let zapora za "hladnokrvno eksekucijo"

Dnevnik 10.06.2024
Sodišče ni dvomilo, da je bil krvnik Dragana G. lani v Zgornjem Dupleku prav Sedin Šišić. Po oceni sodišča je dejanje storil iz koristoljubja in na zahrbten način. Sodnica Maša Blažeka je opoldne razglasila sodbo, s katero je 34-letnega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem