Slovenija arhiv novic 04.07.2024

Popolnoma drugačen obraz Slovencev, ki so celo metali trojki za +29 in prvo mesto

RTV Slovenija 04.07.2024
Olimpijske sanje slovenskih košarkarjev še živijo. Na drugi tekmi v Pireju so popravili torkov vtis in se z zmago nad Novo Zelandijo (104:78) prebili v polfinale kvalifikacijskega turnirja, v katerem jih čaka Grčija. Za napredovanje iz skupine so… »

Igor Velov, nekdanji direktor Agencije za varnost v prometu, obsojen zaradi jemanja podkupnine

Dnevnik 04.07.2024
Sodišče ga je zaradi kaznivega dejanja jemanja podkupnine obsodilo na pogojno kazen enega leta zapora s preizkusno dobo treh let in 2000 evrov denarne kazni. Ljubljanska sodnica Jasmina Javornik je nekdanjega direktorja agencije za varnost v prometu… »

Pravica do dostopa do brezplačne vode iz pipe

Mladina 04.07.2024
Pitje vode iz pipe je priročna, zdrava in trajnostna odločitev, državljani Slovenije pa imamo srečo, da lahko pijemo kakovostno vodo iz pipe, pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Pitje vode iz pipe je priročna, zdrava in trajnostna… »

Zagorelo v centru za ravnanje z odpadki na Viču

Necenzurirano 04.07.2024
V popoldanskih urah so na območju ljubljanskega Viča zatulile gasilske sirene. Po prvih podatkih je zagorelo v Regijskem centru za ravnanje z odpadki (RCERO) Ljubljana. S požarom v centru RCERO se spopadajo ljubljanski gasilci. Pristojni ob tem… »

Pri slapu Kozjak s treh metrov višine v potok padel otrok

Dnevnik 04.07.2024
Danes okoli poldneva se je pri slapu Kozjak na Kobariškem poškodoval otrok, ki je z zavarovanega mostička v potok padel s treh metrov višine. Odpeljali so ga v ljubljanski klinični center. Nekaj po dvanajsti uri se je danes na vstopni točki za slap… »

Policisti v veliki akciji pobrali več kot 500 vozniških izpitov

Zurnal24 04.07.2024
Poleg preverjanja vožnje pod vplivom alkohola so policisti v zadnji akciji povečali tudi nadzor nad ugotavljanjem vožnje pod vplivom prepovedanih drog, Policisti so v okviru prve nacionalne preventivne akcije Droge, ki je potekala med 17. in 30… »

Pogačar izbral svojega, Vingegaard mu ni oporekal

Zurnal24 04.07.2024
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta imenovala favorita za petkov morda celo ključni kronometer na dirki po Franciji. "Favorit je Remco," v en glas zatrjujeta glavna aduta za končno zmago. Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je… »

Upravne enote bodo podpisale sporazum, prekinitev stavke v ponedeljek

Dnevnik 04.07.2024
Stavkovni sporazum je podprlo 40 upravnih enot. Podpis sporazuma bo v petek, prekinitev stavke pa predvidoma v ponedeljek Podpis stavkovnega sporazuma je podprlo 40 upravnih enot, dve sta izrecno proti, preostale bodisi ne stavkajo bodisi so stavko že… »

Laburisti na britanskih volitvah pometli s konkurenco

Necenzurirano 04.07.2024
Britanska konservativna stranka se po 14 letih vladavine poslavlja z oblasti. Glede na rezultate vzporednih volitev so pričakovano močno zmagali laburisti. Na britanskih volitvah so glede na rezultate vzporednih volitev z veliko večino slavili… »

Hamas umaknil zahtevo za zagotovila, da bo Izrael končal vojno? V Gazi ubitih še 58 ljudi.

RTV Slovenija 04.07.2024
Hamas je v sredo katarskim posrednikom predložil nove predloge za prekinitev ognja v Gazi. Izraelska televizija Kanal 12 poroča, da naj bi Hamas umaknil zahtevo za zagotovila, da bo Izrael končal vojno in se v celoti umaknil iz Gaze. Izrael nove… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem