Slovenija arhiv novic 09.07.2024

OBRAMBNO MINISTRSTVO BO VODIL GOLOB: Kdaj lahko pričakujemo novega ministra?

Regional 09.07.2024
Obrambni minister Marjan Šarec bo z ustanovno sejo Evropskega parlamenta nastopil mandat evropskega poslanca, ministrska funkcija pa mu bo prenehala. Vodenje obrambnega resorja bo začasno prevzel premier Robert Golob, je razvidno iz Golobovega dopisa… »

ZNANE SO SRHLJIVE PODROBNOSTI: Bliskovita aretacija članov zloglasnega Kavaškega klana nad Piranom (FOTO)

Regional 09.07.2024
Policisti so v nedeljo zvečer v bliskoviti akciji na Belokriški cesti nad Piranom aretirali tri osumljence, domačina in dva državljana Črne gore. Vsi naj bi bili povezani z zloglasnim Kavaškim klanom, poroča Večer. Med njimi naj bi bil tudi… »

KJE NA PRIMORSKEM BO NAJBOLJ VROČE? V prihodnjih dneh velja oranžen alarm!

Regional 09.07.2024
Agencija RS za okolje (Arso) je za prihodnje dni izdala oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur. Kot je dejala Veronika Hladnik Zakotnik iz Arsa, višek vročine v tem tednu pričakujemo v petek, ko se bodo temperature po nižinah gibale vse do 36… »

Odkrili enega največjih laboratorijev za droge v Sloveniji

Zurnal24 09.07.2024
Novogoriški kriminalisti so 20. junija v hišni preiskavi na Idrijskem našli enega večjih laboratorijev za gojenje konoplje v državi. Zasegli so okrog 44 kilogramov prepovedane droge. Dva od štirih osumljencev sta bila po zaslišanju izpuščena na… »

Preobrat v štirih minutah dal prvega finalista Eura 2024

Zurnal24 09.07.2024
Španija prvi finalist nogometnega EP v Nemčiji. Nogometni reprezentanci Španije in Francije sta začeli predzadnje dejanje evropskega prvenstva. Francija je lovila tretji naslov po letih 1984 in 2000, Španija pa četrtega, doslej je bila uspešna v… »

Simpatizer nacizma Purgar obsojen zaradi groženj in spodbujanja sovraštva

RTV Slovenija 09.07.2024
Urban Purgar je bil na ljubljanskem okrajnem sodišču obsojen zaradi groženj ministrici za zunanje zadeve Tanji Fajon in aktivistu Jaši Jenullu. Obsodili so ga tudi zaradi javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Dobil je pogojno kazen… »

Aleksander Sekulić ostaja selektor: Ulica je odnesla tudi kralje, pa pravi Peter Vilfan

Dnevnik 09.07.2024
Po neuspešnem nastopu naših košarkarjev v Grčiji je veliko kritik letelo na selektorja Aleksandra Sekulića. V bran mu je stopil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki je dejal, da ne bo zahteval njegovega odstopa. A pozivi k… »

Stanovanjski zakon, ki naj bi uredil najem denacionaliziranih stanovanj

Mladina 09.07.2024
Koalicija predlog novele zakona podpira, opozicija mu nasprotuje. Predlogu novele stanovanjskega zakona, ki naj bi uredila najem denacionaliziranih stanovanj, povečala kreditiranje gradnje javnih stanovanj in uvedla tričlansko upravo v SSRS, je… »

Amnesty International: Slovenska oblast nasilna do protestnikov

Dnevnik 09.07.2024
Ravnanje slovenskih oblasti je bilo v letih 2020–2022 diskriminatorno do protestnikov, v zadnjem poročilu o stanju pravice do protesta v Evropi ugotavlja Amnesty International (AI). V letih 2020–2022 je policija večkrat uporabila prekomerno silo… »

Slovenec osumljen ogrožanja varnosti in gašenja požara na Murterju

Dnevnik 09.07.2024
Med intervencijo gasilcev na otoku Murter je 48-letni Slovenec upravljal dron brez dovoljenja in ogrožal varnost zračnega prostora. Policijski uradniki Policijske postaje Vodice so izvedli kriminalistično preiskavo in pridržali 48-letnega državljana… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem