Albanija

Normalizacija odnosov je nujen pogoj za mir

Delo 18.02.2023
Izteka se čas, ko se morata Beograd in Priština izreči o evropskem predlogu za ureditev medsebojnih odnosov. V nadaljevanju preberite: Z vojno v Ukrajini povezana bojazen, da bi lahko Rusija tleči spor v tem delu Balkana razpihnila v novo regionalno… »

Slovenski ministrici posvetili – bar

Dnevnik 01.02.2023
Novica, da v Albaniji obstaja bar, posvečen Tanji Fajon, ima že skoraj status urbane legende. Lastnik je po slovenski evroposlanki bar poimenoval zaradi njenega zavzemanja za odpravo vizumov. Novica, da v Albaniji obstaja bar, posvečen Tanji Fajon, ima… »

ARHEOLOŠKA SENZACIJA V DALMACIJI: Upokojeni arhitekt odkril slavolok, posvečen rimskemu cesarju Trajanu (FOTO)

Regional 30.01.2023
V Dalmaciji je upokojeni hrvaški arhitekt Božo Kokan po poročanju hrvaškega časnika Večernji list odkril slavolok, posvečen rimskemu cesarju Trajanu. Šlo naj bi za najdbo svetovnega pomena in prvi slavolok rimskemu cesarju, ki so ga odkrili na… »

Dikaiulakos izbral košarkarice za Albanijo in Poljsko

RTV Slovenija 30.01.2023
Pred slovenskimi košarkaricami je še zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 25. junijem v Sloveniji in Izraelu. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno uvrščeni. Slovenija se bo 9. februarja ob… »

V Dalmaciji odkrili "prvi slavolok rimskemu cesarju na Hrvaškem"

RTV Slovenija 30.01.2023
Na križišču dveh najpomembnejših starorimskih cest na vzhodni obali Jadrana je upokojeni hrvaški arhitekt Božo Kokan odkril slavolok, ki je posvečen rimskemu cesarju Trajanu. Po poročanju hrvaškega časopisa Večernji list naj bi šlo za najdbo… »

To je 14 slovenskih košarkaric za tekmi z Albanijo in Poljsko, vrača se Nika Barič

SiolNET 30.01.2023
Pred slovenskimi košarkaricami je še zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno že uvrščeni, bodo pa Slovenke… »

Na Hrvaškem odkrili slavolok, posvečen rimskemu cesarju Trajanu

SiolNET 30.01.2023
V Dalmaciji je upokojeni hrvaški arhitekt Božo Kokan po poročanju hrvaškega časnika Večernji list odkril slavolok, posvečen rimskemu cesarju Trajanu. Šlo naj bi za najdbo svetovnega pomena in prvi slavolok rimskemu cesarju, ki so ga odkrili na… »

Slovenija na dnu evrovizijske stavnice, za nami le Albanija in Romunija

Necenzurirano 30.01.2023
Evrovizijske stavnice so že v polnem teku, trenutno nam ne kaže najbolje. Stave na zmagovalca Pesmi Evrovizije so se začele, čeprav velika večina evropskih držav sploh še ni izbrala pesmi. Na stavnicah je 37 držav, tudi letos prepričljivo vodi… »

Ukrajina vodi na stavnicah Evrovizije, vse pesmi pa niti še znane niso (VIDEO)

Slovenske novice 30.01.2023
Kljub temu da večino pesmi predstavnic še ni izbranih, evrovizijske stavnice že napovedujejo zmagovalca. Večina evropskih držav februarja izbira pesem za Evrovizijo. Doslej so svojo predstavnico izbrale le Nizozemska, Izrael, Belgija, Albanija in… »

Okoljski aktivisti v Albaniji protestirali proti gradnji letališča v bližini ptičjega rezervata

RTV Slovenija 29.01.2023
Več kot sto aktivistov v Albaniji protestira proti gradnji novega letališča na jugu države, kjer želijo oblasti z gradbenim projektom spodbuditi turizem, aktivisti pa opozarjajo, da bo letališče ogrozilo zatočišče približno 200 vrst ptic… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem