Albanija

Albanija na jugu države gradi letališče, aktivisti protestirajo

24ur 29.01.2023
Več kot sto aktivistov v Albaniji protestira proti gradnji novega letališča na jugu države. Oblasti si z gradbenim projektom želijo spodbuditi turizem, aktivisti pa opozarjajo, da bo letališče ogrozilo zatočišče približno 200 vrst ptic, med… »

Neuspešni pri reformah, uspešni pri izničevanju pomena osamosvojitve

Nova 24TV 28.01.2023
Odgovorni urednik Demokracije Metod Berlec (Foto: Demokracija) V tokratni številki revije Demokracija smo pod drobnogled vzeli balkanske mahinacije podjetja Gen-I v času, ko ga je še vodil sedanji predsednik vlade Robert Golob. Družba naj bi bila… »

Ob bok najnaprednejšim: v Črni gori bodo začeli svoj vesoljski program

SiolNET 27.01.2023
Črna gora bo začela svoj vesoljski program, je po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina napovedal premier Dritan Abazović. Pojasnil je, da so že začeli razvijati satelit Luča, in izrazil prepričanje, da bo kmalu v orbiti. Svoja satelita ima… »

Mediji na Balkanu o domnevno sumljivih Gen-I-jevih transakcijah na Kosovu

RTV Slovenija 18.01.2023
Mediji na Balkanu so se te dni razpisali o domnevno spornih Gen-I-jevih transakcijah na Kosovu. Medtem ko pri nas policija vodi predkazenski postopek zoper podjetje Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil tudi nekdanji prvi mož Gen-I-ja… »

Albanca nista imela možnosti: poglejte, kako je policijski pes Hunt zavohal 11 kilogramov heroina (VIDEO)

Slovenske novice 13.01.2023
Drogo sta skrila pod prestavno ročico in naslonom za roke. Iz Hrvaške poročajo o velikem zasegu droge. Tako so v torek pri mejni kontroli na prehodu Karasovići ustavili osebno vozilo albanskih registracij, ki ga je vozil 30-letnik, sopotnik pa je bil… »

Nemčija bo dovolila prihod do 50.000 nekvalificiranih delavcev iz balkanskih držav

RTV Slovenija 12.01.2023
Nemčija bo zaradi pomanjkanja delovne sile podvojila kvote in bo dovolila prihod do 50.000 nekvalificiranih delavcev iz BiH-a in sosednjih držav. Več kot polovica nemških podjetij se sicer spopada s pomanjkanjem kvalificirane delovne sile. Po predlogu… »

O sumljivih poslih Roberta Goloba in Martina Berishaja na Kosovu poroča Albanian Times!

Nova 24TV 10.01.2023
Foto: Demokracija Nenavadni balkanski posli Roberta Goloba na Balkanu, ko je bil ta še predsednik uprave družbe Gen-I, odmevajo tudi v tujini. Pred kratkim je albanski časopis Albanian Times poročal o poslih med Martinom Berishajem in Robertom… »

Slovenke za konec kvalifikacij še proti Albankam in Poljakinjam

24ur 09.01.2023
Slovenke, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko košarkarsko prvenstvo, so na dosedanjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. Premagale so Albanijo in Poljsko ter bile dvakrat poražene proti Turčiji… »

Albanija v vesolje poslala dva satelita

Primorske 04.01.2023
Albanija je z ameriškega letalskega oporišča Cape Canaveral na Floridi danes v vesolje poslala dva satelita, Albanija 1 in Albanija 2, poroča albanska nacionalna radio-televizija RTSH. Albanski premier Edi Rama je izstrelitev satelitov delil na… »

Flajs prevzel drugo člansko in mladinsko ekipo Calcit Volleyja

Domžalec 25.08.2021
Že skoraj 14 dni se na novo sezono pripravlja tudi druga moška ekipa Calcit Volleyja, ki jo v letošnji sezoni vodi Andrej Flajs. Lanskoletni pomočnik Gregorja Jerončiča, s katerim sta osvojila pokalni naslov, bo zadolžen tudi za kamniško mladinsko… »

Novice dneva »

19-letni državljan Norveške po padcu z balkona umrl

RTV Slovenija pred 20 minutamiše 1 povezana

Kaj vse je narobe z evropsko komisijo

Finance.si pred 44 minutamiše 1 povezana

V trčenju med Kobaridom in Tolminom umrl 48-letni voznik

RTV Slovenija pred 8 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem