Borča

Taborišče ob severnem siju smrtonosno za Navalnega

Delo 16.02.2024
Najbolj znani opozicijski politik je umrl v nekdanjem gulagu – V Kijevu za morilca razglasili Vladimirja Putina. V nadaljevanju preberite: Ko mu je pred več kot desetimi leti uspelo spraviti na ruske ulice na tisoče zlasti mladih protestnikov, so… »

Biden: "Putin je odgovoren za smrt Navalnega"

Zurnal24 16.02.2024
Njegov pogum ne bo pozabljen, je zatrdil ameriški predsednik. Za smrt ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega je odgovoren ruski predsednik Vladimir Putin, je danes izjavil ameriški predsednik Joe Biden. Priznal je, da je bil ob novici o… »

Julija Navalna: Želim si, da bi Putin prevzel odgovornost!

Dnevnik 16.02.2024
Na novico iz ruske kolonije o smrti Alekseja Navalnega se je odzvala tudi predsednica Nataša Pirc Musar, pa predsednik Evropskega sveta Charles Michel, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in Rishi Sunak. Prvo izjavo je dal tudi generalni sekretar… »

Priče trdijo, da so etiopski vojaki v nemirni pokrajini Amhara ubili najmanj 45 civilistov

RTV Slovenija 13.02.2024
V racijah etiopske vojske v nemirni pokrajini Amhara je bilo januarja ubitih najmanj 45 civilistov, med njimi tudi nosečnica, ki je umrla v bolnišnici, je sporočil urad varuha za človekove pravice v državi. Etiopska vlada obtožb o pokolu, med… »

Izraelci v jutranji operaciji v Rafi rešili dva talca in ubili več deset Palestincev

Necenzurirano 12.02.2024
Izraelska vojska je v jutranji operaciji v Rafi na skrajnem jugu Gaze ubila najmanj 37 Palestincev, ob tem pa jim je uspelo rešiti dva talca. Izraelska vojska, ki v zadnjem obdobju krepi napade na Rafo, kamor se je od začetka izraelske ofenzive zateklo… »

Cedevita Olimpija v Parizu neslavno klonila za 53 točk

RTV Slovenija 07.02.2024
Košarkarji Cedevite Olimpije so v Parizu sklenili letošnje nastope v Evropskem pokalu. V zadnjem, 18. krogu so pri vodilni ekipi skupine A Parisu doživeli pravcati polom, saj so izgubili za 53 točk, s 119:66. Parižani so na 18 tekmah doživeli samo… »

Na pariškem spektaklu za grand slam v soju žarometov tudi dva Slovenca

Delo 04.02.2024
Mihael Žgank je slavil odmevno zmago na enem od najmočnejših judoističnih turnirjev na svetu, Rok Drakšič prejel nagrado za najboljšega trenerja leta. Slovenski reprezentanti v judo na turnirju za grand slam v Parizu (z nagradnim skladom 154.000… »

Matković še zadnjič v dresu Olimpije

Dnevnik 03.02.2024
Košarkarje Cedevite Olimpije danes ob 19. uri v 19. krogu lige ABA čaka gostovanje pri Borcu v Čačku. Še zadnjič pred odhodom v ZDA bo za Ljubljančane igral Karlo Matković. Krka bo na delu v torek, ko bo gostila Studentski centar. Velika želja… »

Zdravniki / Borci za monopol

Mladina 02.02.2024
Zdravniki so izčrpani. Delajo nadure. Delajo popoldne. Toda zakaj ne dovolijo, da bi jih razbremenile medicinske sestre? In zakaj kljub izčrpanosti lahko popoldan delajo še več? Ime, ki bo zaznamovalo zadnjo, zdaj že 12. zdravniško stavko, je Bojan… »

Tri leta hunte, trije meseci odpora

Delo 01.02.2024
Razmere so kritične: demokratični voditelji strmoglavljene vlade so v zaporu, razbesnela se je vojna, mafija nadzira široke pasove ob meji. V nadaljevanju preberite: Čeprav je 1. februarja minilo natanko tri leta, odkar so generali z vojaškim udarom… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem