Borča

Izraelska vojska nadaljevala napade na jug Libanona in Gazo

Delo 04.01.2024
Po navedbah vira blizu gibanja je bil med žrtvami tudi eden od lokalnih vodij Hezbolaha. V izraelskih napadih na jug Libanona so bili ponoči ubiti štirje borci šiitskega oboroženega gibanja Hezbolah. Po navedbah vira blizu gibanja je bil med žrtvami… »

Izrael vse glasneje o selitvi Palestincev iz Gaze. Oblasti skrbi obtožba zaradi genocida.

RTV Slovenija 01.01.2024
V nočnih napadih izraelskih letal na Gazo je bilo ubitih najmanj 24 ljudi. O raketnih napadih so tik po polnoči poročali tudi iz Izraela. V zadnjih 24 urah je bilo v Gazi ubitih najmanj sto ljudi. Izraelske sile tudi v novem letu nadaljujejo skoraj… »

Izrael pričakuje dolgo vojno v Gazi

Delo 01.01.2024
V krvavi vojni je od oktobra umrlo že okoli 22.000 ljudi. Novo leto ni prineslo miru na Bližnjem vzhodu, kjer izraelske sile nadaljujejo svojo skoraj trimesečno ofenzivo v Gazi. Medtem ko so letala ciljala tarče vzdolž oblegane enklave, iz osrednjega… »

Novo leto so si voščili z izmenjavo raket

Necenzurirano 01.01.2024
V nočnih napadih izraelskih letal na Gazo je bilo ubitih najmanj 24 ljudi, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Nekaj po polnoči pa je tudi Hamas na Izrael izstrelil številne rakete, po državi so tulile sirene. Novo leto ni prineslo miru… »

Na današnji dan (30. december) …

SiolNET 30.12.2023
... leta 1970 je v 39. letu starosti umrl ameriški boksar težke kategorije Sonny Liston. Znan je bil po silovitih udarcih, naslov svetovnega prvaka pa je osvojil leta 1963, ko je v prvi rundi nokavtiral rojaka Floyda Pattersona. Čeprav je veljal za… »

Zorman in njegovi borci začeli misijo: prva postaja Berlin, končna Pariz

Delo 26.12.2023
Slovenci so zavihali rokave pred evropskim prvenstvom, selektor marca želi stoodstotnega Blaža Janca. Aleks Vlah v Berlinu računa na podporo navijačev. V nadaljevanju preberite: Na državni praznik so slovenski rokometaši začeli priprave na evropsko… »

Krka z odlično končnico do prve zmage na domačem parketu

RTV Slovenija 24.12.2023
Košarkarji Krke so se v 13. krogu veselili prve letošnje domače zmage v Ligi ABA. V dvorani Leona Štuklja so premagali Borac iz Čačka z 89:80. Za Novomeščane je to tretja zmaga v regionalnem tekmovanju in dobra popotnica pred naslednjo domačo… »

Klerofašizem v družbo prihaja zvito, prikrito in pritlehno

Delo 24.12.2023
Na Tisju so se spomnili partizanskega boja z nemškim okupatorjem, ki je potekal prav na božični večer. Ko je zaropotalo, je bilo prepozno za umik. Komandant Franc Rozman Stane, z Dušanom Kvedrom Tomažem in Petrom Stantetom Skalo, je s približno sto… »

Olimpija proti Ciboni za zmago trepetala do zadnjih sekund

Dnevnik 22.12.2023
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 13. krogu lige ABA ugnali Cibono s 93:91. Krka bo na delu v nedeljo ob 15. uri, ko bo gostila Borca iz Čačka. Košarkarji Cedevite Olimpije evropske rane še naprej uspešno zdravijo v ligi ABA. Čeprav blamaže v… »

Netanjahu prekinitev ognja pogojuje z uničenjem Hamasa. ZN znova preložil glasovanje o resoluciji.

RTV Slovenija 20.12.2023
V Gazi ne bo prekinitve ognja, dokler Izrael ne bo dosegel vseh svojih ciljev, ki vključujejo uničenje Hamasa, izpustitev vseh talcev in konec groženj za Izrael iz Gaze, je dejal izraelski premier Benjamin Netanjahu. Poudaril je, da izraelske sile… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem