Borča

Darko Flis naredil karate kato ob odhodu Matjaža Korošca v pokoj

Domžalec 19.01.2024
V torek, 16. januarja 2024, je bilo v prostorih Centra za zaščito in reševanje Domžale veselo, da je kaj. Član poklicnih gasilcev CZR Domžale in tudi predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec je na ta dan imel s svojimi sodelavci… »

Ura resnice za Zormanove borce. Stavijo na moštveni duh ... In zlate rezerve

Delo 15.01.2024
Rokometna reprezentanca Slovenije se bo nocoj spopadla z Norveško za dve točki v glavnem delu EP v Nemčiji. V Berlinu podpora veleposlanice in predsednice. V nadaljevanju preberite: Po petih dneh se je odprlo nebo nad Berlinom, na Alexanderplatzu pa se… »

#foto Tradicija in opomnik za prihodnost

Dnevnik 14.01.2024
Na slovesnosti v Dražgošah so se že 67. spomnili tam padlih partizanov in vaščanov v enem prvih spopadov narodnoosvobodilnega boja na Slovenskem. Tako kot prejšnja leta je večina udeležencev na slovesnost prišla peš. Tudi letos so v Dražgošah… »

Turčija v odziv na smrt svojih vojakov napadla kurdske borce v Iraku in Siriji

Dnevnik 13.01.2024
Turčija je ponoči izvedla zračne napade na skoraj 30 položajev kurdskih borcev v Iraku in Siriji, je sporočilo turško obrambno ministrstvo. Šlo je za odgovor na napad na turško vojaško oporišče na severu Iraka, v katerem je bilo v petek ubitih… »

V napadih v Gazi umrlo najmanj 60 ljudi. VS obsodil poskuse preganjanja Palestincev iz Gaze.

RTV Slovenija 13.01.2024
Izraelska vojska v Gazi nadaljuje vojaške napade, ki so zahtevali novih 60 palestinskih življenj, na Zahodnem bregu pa je ubila tri palestinske najstnike. Varnostni svet ZN-a je medtem soglasno obsodil poskuse preganjanja Palestincev iz Gaze. Po… »

Obvoz do Hamburga okrog poljskih hrustov

Delo 13.01.2024
Reprezentanca Uroša Zormana želi Poljake še enkrat spraviti na led in si zagotoviti drugi del evropskega prvenstva v Nemčiji. Tilen Kodrin: Ustrezajo nam. V nadaljevanju preberite: O finalu, dnevu D in boju na vse ali nič govorijo člani slovenske… »

Poznamo zanko, a ko se boriš za domovino, ni prostora za računice

Delo 09.01.2024
Selektor slovenskih rokometašev Uroš Zorman je na svoj 44. rojstni dan popeljal reprezentanco na 16. evropsko prvenstvo v Nemčijo. V mislih tudi Pariz 2024. V nadaljevanju preberite: Rojstni dan bo selektor slovenske rokometne reprezentance Uroš… »

Borci Pohorskega bataljona so junaško umrli za našo prihodnost

Delo 06.01.2024
Velika množica obiskovalcev je danes počastila 81. obletnico poslednjega boja legendarnih junakov Pohorja. Pod mogočnimi krošnjami dreves je danes na Osankarici pri Treh žebljih na Pohorju potekala spominska slovesnost na padle borke in borce… »

Da bi ljudje spet spoznali pomen tovarištva

Dnevnik 06.01.2024
V ponedeljek, 8. januarja, bo minilo natanko 81 let od zadnje bitke Pohorskega bataljona. Krvavega spopada z okupatorjem je bilo leta 1943 konec ob 15. uri. Natanko ob tej uri bodo v ponedeljek na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega obudili… »

Zormanovi borci v Poreču pokazali moč in zažugali Hrvatom

Delo 05.01.2024
Slovenski rokometaši so na pripravljalni tekmi za EP v Poreču zanesljivo premagali Črno goro. Jutri še s Hrvaško za prvo mesto. Poškodba Roka Ovnička. Če je bila slovenska moška rokometna reprezentanca po prvi pripravljalni tekmi proti Avstriji… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem