Borča

Vodja Hamasa: Preučujemo predlog za novo prekinitev ognja v Gazi

SiolNET 30.01.2024
Vodja palestinskega islamističnega gibanja Hamas Ismail Hanija je danes potrdil, da je gibanje prejelo predlog za novo prekinitev ognja v Gazi, ki so jim ga posredovali po srečanju predstavnikov ZDA, Izraela, Katarja in Egipta v Parizu konec tedna. Kot… »

Zaostrovanje razmer v Izraelu, krepitev fronte na severu države

SiolNET 29.01.2024
Libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah je danes okrepilo napade na položaje izraelske vojske blizu meje z Libanonom. Izrael je v odgovor silovito obstreljeval naselja na jugu Libanona, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili libanonski… »

Kot pohod Mojzesa in njegovega ljudstva v svobodo

Delo 29.01.2024
Simbolični pohod v spomin na krute januarske dni leta 1942. Na Igmanu vsaj tristo Slovencev. V nadaljevanju preberite: Zbrali so se ljudje iz vseh nekdanjih jugoslovanskih republik, da bi počastili spomin na borke in borce Prve proletarske brigade, ki… »

Častna pionirska

Dnevnik 29.01.2024
Tisti, ki se spomnijo, vedo, a za tiste, ki so bili rojeni pozneje, je treba pojasniti. V nekdanji državi je obstajala organizacija najmlajših, imenovala se je Zveza pionirjev. Ustanovljena je bila leta 1942 po zgledu sovjetske komunistične… »

V Gazi včeraj ubitih 24 izraelskih vojakov, izraelska vojska obkolila Han Junis

Dnevnik 23.01.2024
V Gazi je bilo v obstreljevanju v ponedeljek ubitih 24 izraelskih vojakov, je danes sporočila izraelska vojska. Gre za največje število ubitih izraelskih vojakov v enem dnevu od začetka kopenske ofenzive v tej palestinski enklavi proti islamističnemu… »

Eksplozija izraelskih min pokopala 21 izraelskih vojakov

Necenzurirano 23.01.2024
Med vsakodnevnimi operacijami na območju Gaze izraelski vojaki ubijejo največ palestinskih civilistov, tudi otrok. Občasno pa tudi sami utrpijo večje število žrtev. V Gazi je po navedbah palestinskih oblasti od brutalnega Hamasovega vdora in poboja… »

Napad na ameriške vojake v Iraku izvedli proiranski borci

SiolNET 21.01.2024
Osrednje poveljstvo ameriške vojske (Centcom) je sporočilo, da so napad na oporišče na zahodu Iraka izvedli proiranski borci, pri čemer so bili ranjeni ameriški vojaki in najmanj en iraški vojak. Borci so napadli zračno oporišče Al Asad v soboto… »

Napad na ameriške vojake v Iraku izvedla proiranska skupina

Delo 21.01.2024
Borci so napadli zračno oporišče Al Asad v soboto z več balističnimi izstreli in raketami. Osrednje poveljstvo ameriške vojske (Centcom) je sporočilo, da so napad na oporišče na zahodu Iraka izvedli proiranski borci, pri čemer so bili ranjeni… »

Darko Flis naredil karate kato ob odhodu Matjaža Korošca v pokoj

Domžalec 19.01.2024
V torek, 16. januarja 2024, je bilo v prostorih Centra za zaščito in reševanje Domžale veselo, da je kaj. Član poklicnih gasilcev CZR Domžale in tudi predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec je na ta dan imel s svojimi sodelavci… »

Ura resnice za Zormanove borce. Stavijo na moštveni duh ... In zlate rezerve

Delo 15.01.2024
Rokometna reprezentanca Slovenije se bo nocoj spopadla z Norveško za dve točki v glavnem delu EP v Nemčiji. V Berlinu podpora veleposlanice in predsednice. V nadaljevanju preberite: Po petih dneh se je odprlo nebo nad Berlinom, na Alexanderplatzu pa se… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem