Borča

Zastrašujoča taktika, s katero uničujejo njihova življenja

SiolNET 31.07.2023
Kitajske oblasti pritiskajo na Ujgurske begunce, ki živijo v tujini, da vohunijo za borci za človekove pravice, pri tem pa grozijo njihovim družinam, ki so ostale na Kitajskem. "Mojo družino uporabljajo kot talce," je eden od Ujgurov, živečih v… »

Je to novi Jevgenij Prigožin?

SiolNET 15.07.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je Wagnerjevim borcem predlagal, da poveljstvo nad zasebno paravojaško enoto prevzeme izkušeni plačanec Andrej Trošev, poročanje časnika Kommersant povzema CNN. Konec junija, pet dni po neuspehu Wagnerjevega upora v… »

Plodno leto Slovenske glasbene šole

Gorenjski glas 15.07.2023
Zveza koroških partizanov in Slovensko prosvetno društvo Edinost iz Pliberka vabita v nedeljo, 16. julija, na pohod na Komelj nad Pliberkom v spomin na trinajst ubitih borcev Domnove čete, ki so jih 12. oktobra leta 1944 obkolili Nemci in jih mrtve ali… »

Belorusi: Pripadniki skupine Wagner usposabljajo naše vojake #vŽivo

SiolNET 14.07.2023
Pripadniki ruske zasebne najemniške vojske Wagner so tri tedne po uporu zoper ruske vojaške oblasti našli nove zadolžitve v Belorusiji, kjer usposabljajo enote tamkajšnje teritorialne obrambe, je sporočilo obrambno ministrstvo v Minsku, poroča… »

Putin: Wagnerjevcem sem ponudil možnost, da še naprej služijo državi

RTV Slovenija 14.07.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je v intervjuju dejal, da se je konec junija srečal z borci skupine Wagner in njenim voditeljem, in jim ponudil možnost, da še naprej služijo državi. Medtem ZDA menijo, da Wagner ne igra več nobene vloge v Ukrajini… »

Borci za pitno vodo iz Inštituta 8. marec nimajo nič proti, ko bo Golob postavljal sončne panele ob jezera

Nova 24TV 11.07.2023
Foto: Facebook Inštitut 8. marec Inštitut 8. marec se je nedavno z veliko mero nostalgije spominjal časa, ko so njihove somišljenice pred dvema letoma čakale na začetek predčasnega glasovanja referenduma o vodi, ko so ljudi pregovarjale, kako naj… »

Da ne bi užalili transspolnikov, predlagajo spremembo têrmina za ženski spolni organ

Nova 24TV 09.07.2023
Foto: Freepik Dobrodelna organizacija Jo’s Cervical Cancer Trust je na spletni strani zdravstvene delavce, ki zdravijo raka na materničnem vratu, pozvala, naj namesto besede za ženski spolni organ (vagina) uporabljajo izraz “bonus luknja”. Tako bi… »

Borci Wagnerja naj bi se pripravljali na odhod v Belorusijo. Poljska krepi nadzor nad mejo.

RTV Slovenija 09.07.2023
Pripadniki ruske najemniške skupine Wagner se pripravljajo na odhod v Belorusijo v skladu z dogovorom, ki je končal njihov upor v Rusiji, je dejal višji poveljnik skupine Anton Jelizarov. Dogovor je končal upor 23. in 24. junija, ko so Wagnerjeve… »

Umik Danijela Bešiča Loredana: Poigravanje, kot ga ne pomnimo

Dnevnik 07.07.2023
Pred dobrim letom je Robert Golob prebivalcem obljubil eksperiment, kakršnega v zgodovini še ni bilo. Na čelo obremenitvenega testa je postavil ortopedskega kirurga, ki je imel za seboj burno zgodovino sporov pri nekdanjih delodajalcih. Pa tudi lastno… »

Jutri zopet partizanski miting, perverzno na kraju, kjer se je zgodil največji komunistični masaker po vojni

Nova 24TV 07.07.2023
Foto: STA Zdi se, da so proslave rdečih vedno pogostejše in kako ne bi bile, ko pa jim Levica vidno prikimava. Pokrajinski svet Zveze borcev za vrednote NOB Dolenjske in Bele krajine namreč veselo vabi na tako imenovani partizanski miting. Kot so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem