Borča

Zelenski: Tako bomo preprečili, da se ne ponovi isti scenarij

SiolNET 04.10.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na družbenem omrežju X objavil, da si njegova vlada prizadeva Ukrajini zagotoviti več sistemov zračne obrambe, da bi se izognili scenariju, ki se je zgodil preteklo zimo. Pregled pomembnejših dogodkov… »

Potovanje na robu noči – dvojna premiera radijskega dokumentarca o Evgenu Bavčarju

RTV Slovenija 03.10.2023
Evgen Bavčar ima poseben ritual. Že dobrih štirideset let v rodnem Lokavcu snema petje slavčka v majski noči. Kaj mu ritual pomeni, izvemo v radijskem dokumentarcu o tem filozofu, umetniku in borcu za pravice slepih. Najprej so radijski dokumentarec… »

Turško sodišče potrdilo dosmrtno ječo za Erdoganovega kritika

Nova 24TV 29.09.2023
Arhivska fotografija turškega poslovneža in borca za človekove pravice Osmana Kavale iz leta 2014. Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je pozvalo Turčijo, naj iz zapora izpusti turškega poslovneža in borca za človekove pravice… »

Trudeau se je v imenu Kanade opravičil zaradi počastitve ukrajinskega borca SS-enot

RTV Slovenija 28.09.2023
Kanadski premier Justin Trudeau se je v sredo v imenu Kanade opravičil zaradi nedavne počastitve Ukrajinca, ki je bil med drugo svetovno vojno pripadnik nacistične enote SS, v kanadskem parlamentu. To dejanje je Kanado "močno osramotilo", je dejal… »

Drakšič sklenil najdonosnejšo pogodbo v zgodovini finskega juda

Delo 27.09.2023
Nekdanji vrhunski slovenski judoist bo borce iz dežele tisočerih jezer vodil do vključno poletnih olimpijskih iger leta 2028 v Los Angelesu. Zdaj ni več nobenih ugank glede prihodnosti Roka Drakšiča. Nekdanji vrhunski slovenski judoist, ki že od… »

Odstopil je predsednik kanadskega parlamenta. "Gre za šokanten in pretresljiv incident."

SiolNET 27.09.2023
Predsednik spodnjega doma kanadskega parlamenta Anthony Rota je v torek odstopil s položaja zaradi pozdrava 98-letnemu veteranu druge svetovne vojne v času obiska ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Za veterana, ki je v parlamentu prejel… »

Armenski separatisti predajajo orožje. V Gorskem Karabahu strah pred etničnim čiščenjem.

RTV Slovenija 23.09.2023
Separatistične oblasti v Gorskem Karabahu so začele predajati svoje orožje in vojaško opremo, so sporočile ruske oblasti. Proces ob pomoči ruskih mirovnih sil se bo nadaljeval do konca tedna. Po ocenah Moskve je bilo premirje do zdaj kršeno… »

Zloraba konjev

Mladina 20.09.2023
Borci za pravice živali na Hrvaškem od vlade zahtevajo, naj prepove tekmovanja konjev v vlečenju hlodov. Borci za pravice živali na Hrvaškem od vlade zahtevajo, da prepove tekmovanja konjev v vlečenju hlodov, t. i. štraparenja. Menijo, da gre za… »

Ukrajinski obveščevalci: Kadirov se bori za življenje

Nova 24TV 16.09.2023
Ramzan Kadirov (Vir: AFP) Čečenski predsednik Ramzan Kadirov naj bi bil v kritičnem stanju. Informacijo je zaenkrat potrdil vodja ukrajinske obveščevalne službe. Kadirov je eden izmed “silovikov” oz. stebrov Putinove moči. Njegovi borci so se… »

»Potrošnik ni skupinska identiteta«

Mladina 14.09.2023
IZJAVA DNEVA. "Ko se ljudje potopimo v ritual, se prepustimo simbolom, pri tem pa gre za čustveno doživljanje. Kot rečeno, je v doživljanju obredov bolj malo racionalnega. In če si otrok, je bilo to čustveno doživljanje ob ruticah, kapah in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem