Borča

»Zasmehovali in psovali so me, ker je bila moja babica Slovenka«

Mladina 31.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Ne morem reči za druge, lahko pa povem, da ko sem bila še otrok, so me zasmehovali in psovali, ker je bila moja babica Slovenka. Zdaj je povsem drugače, saj se to zdi mnogim zanimivo." "Tega sploh ne zaznava. To je problem, ki ga je… »

V Melitopolu so “kadirovci” posilili rusko TV propagandistko!

Nova 24TV 31.01.2023
Ruska TV propagandistka Olga Zenkova, ki so jo posilili Kadirovci. (Foto: Twitter) Rusijo pretresa velik škandal. Po poročanju myukraineis so TV voditeljico Zenkovo z NTV napotili v okupirani Melitopol, da posname propagandni prispevek. Med obiskom… »

Kolumbijski kolesar ne bo kar tako odnehal

Slovenske novice 30.01.2023
Andski kondor Nairo Quintana je presenetil s svojo napovedjo. Nadaljeval bo boj za svoje dobro ime in vrnitev na največje dirke. »Kolesarjevo življenje je simbol boja. Tisti, ki nas je izoblikoval ta šport, smo borci. Pravi kolesar ne klone pred… »

Prostesti ob novi žrtvi policijskega nasilja

Delo 29.01.2023
Po brutalnem umoru so v ameriški družbi spet zazevali rasni, politični in sociološki razkoli. V nadaljevanju preberite: Po umoru 29-letnega Tyra Nicholsa med policijsko aretacijo v Memphisu je prestolnica Washington konec tedna doživljala proteste v… »

Borca za konopljo ne bomo predali Nemcem

Slovenske novice 27.01.2023
Sodišče v Murski Soboti zavrnilo izročitev Jake Bitenca. Po skoraj dveh mesecih pripora spet na prostosti. Jaka Bitenc, borec za legalizacijo konoplje, je v ponedeljek, po skoraj dveh mesecih pripora, prišel na prostost. Priprt je bil v… »

Izraelske sile v Dženinu na okupiranem Zahodnem bregu ubile devet Palestincev

RTV Slovenija 26.01.2023
V raciji izraelskih okupacijskih sil v mestu Dženin na Zahodnem bregu je bilo ubitih devet Palestincev, več ljudi pa je bilo ranjenih. Izraelska vojska je uporabila solzivec, ki je prizadel otroke na otroškem oddelku bolnišnice. Med ubitimi je tudi… »

Andski kondor se še ne pusti prizemljiti

Delo 25.01.2023
Nairo Quintana je presenetil z napovedjo nadaljevanja boja za svoje dobro ime in za vrnitev na največje dirke. V nadaljevanju preberite: »Kolesarjevo življenje je simbol boja. Tisti, ki nas je izoblikoval ta šport, smo borci. Pravi kolesar se ne… »

Zelenski podpisal zakon, ki zaostruje kazni za neposlušne vojake. Dezerterjem grozi do 12 let ječe.

RTV Slovenija 25.01.2023
Ukrajinski predsednik Zelenski je podpisal zakon, ki zaostruje kazni za neposlušnost vojakov. Pripadnikom ukrajinskih oboroženih sil tako za dezerterstvo grozi do 12 let zapora, za neposlušnost ali zavrnitev boja do 10 in do 7 let za grožnje… »

Ukrajina zaostrila kazni za dezerterstvo

Delo 25.01.2023
Borci za človekove pravice kritizirajo zakon, peticijo proti zaostritvi kazni je podpisalo več kot 35.000 ljudi. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes podpisal zakon, ki zaostruje kazni za neposlušnost vojakov in dezerterstvo. Predvideva… »

Kylie Jenner v Parizu šokirala s svojo obleko, odzvali so se borci za zaščito živali

SiolNET 24.01.2023
Najmlajša izmed sester Kardashian je na pariškem tednu visoke mode šokirala z izbiro obleke znamke Schiaparelli – nadela si je namreč levjo glavo. Sprva je sicer prejela precej kritik, saj so številni mislili, da je levja glava resnična, a se je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem