Borča

#portret Iztok Kovač, plesalec, koreograf in pedagog: Prvi sokol nikoli razcvetele pomladi

Dnevnik 25.02.2023
Nagrado Ksenije Hribar za življenjsko delo na področju sodobnega plesa je nocoj prejel plesalec in koreograf Iztok Kovač, umetniški vodja skupine EnKnapGroup in kulturnega centra Španski borci, sicer eden najvidnejših slovenskih umetnikov sodobnega… »

Legenda Peter Lovšin sporoča: Na smuko, ne na vojsko (VIDEO)

Slovenske novice 24.02.2023
S svojimi Španskimi borci se odpravlja na novo turnejo. V St. Antonu na avstrijskem Tirolskem je legendarni Peter Lovšin v hotelu Schwarzer Adler takole nazdravil novemu singlu in prihajajoči turneji. Aktualna pesem Ne bom šel na vojsko je nemudoma… »

103-letniku Stanku borci dali najvišje priznanje

Slovenske novice 24.02.2023
Zveza borcev NOB Slovenije jo je podelila Stanku Kušljanu. Šentjernejčan Stanko Kušljan je v ponedeljek na svojem domu prejel listino Zveze združenj borcev NOB Slovenije za leto 2023 kot najvišje priznanje za njegov osebni prispevek k veličini… »

Ni se še zgodilo, da bi imeli dva vrhunska borca v isti kategoriji

Delo 23.02.2023
Konec tedna OP Slovenije tudi z domačima asoma Ivanom Konradom Trajkovićem in Patrikom Divkovićem. V nadaljevanju preberite: Kaj imata skupnega Slovenija in Južna Koreja? Nacionalno kuhinjo sicer ne, zato pa ... tekvondo. V soboto in nedeljo bo v… »

Izraelska vojska na palestinske rakete odgovorila z zračnimi napadi na Gazo

RTV Slovenija 23.02.2023
Izraelska vojska je nekaj ur zatem, ko so palestinski borci proti južnemu delu Izraela izstrelili šest raket, izvedla zračne napade na območje Gaze. Izraelska protizračna obramba je prestregla pet izmed šestih raket, ki so letele proti izraelskima… »

Prigožin objavil sliko trupel Wagnerjevih borcev in za smrti obtožil Moskvo

Nova 24TV 23.02.2023
Foto: Telegram Vodja ruske paravojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je na aplikaciji Telegram objavil zaskrbljujočo fotografijo, na kateri naj bi bila trupla več deset borcev te skupine, v isti objavi pa je zapisal obtožbe na račun ruskih… »

Izraelske sile med operacijo v Nablusu ubile deset Palestincev

RTV Slovenija 22.02.2023
Izraelske sile so izvedle operacijo v mestu Nablus na okupiranem Zahodnem bregu, v kateri je bilo med spopadi s palestinskimi oboroženimi skupinami ubitih najmanj deset ljudi, tudi civilistov, več kot sto ljudi je bilo ranjenih. Izraelske sile so… »

Drmonjič: Kariere ne bi mogel končati z lahkim nasprotnikom

24ur 20.02.2023
V Ljubljano se čez dobra dva meseca vrača najmočnejša organizacija za borbe po pravilih MMA v regiji. Po treh letih bo organizacija WFC v sodelovanju z bahrajnsko organizacijo Brave CF znova organizirala borilni spektakel, na katerem se bodo merili… »

Talibani prepovedali kontracepcijo: 'Je zarota Zahoda za nadziranje muslimanov'

24ur 18.02.2023
Pravice žensk v Afganistanu so po tem, ko so avgusta 2021 oblast prevzeli talibani, drastično padle. Njihovo zatiranje pa je zdaj doseglo nove razsežnosti. Po poročanju afganistanskih medijev so talibani v dveh večjih mestih začeli uveljavljati… »

Talibani prepovedali še uporabo kontracepcije

RTV Slovenija 18.02.2023
Talibanske oblasti so po neuradnih podatkih prepovedale uporabo vseh oblik kontracepcije. Talibanski borci v prestolnici Kabul in mestu Mazar-i-Šarif po poročanju Guardiana izvajajo nadzor nad trgovinami in lekarnami ter grozijo zaposlenim. Talibansko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem