Borča

Putinova vojska pomanjkanje streliva kompenzira z lopatami

Nova 24TV 13.03.2023
Rusi se zaradi pomanjkanja streliva borijo tudi z lopatami. Na fotografiji je tradicionalna ruska vojaška lopata MPL-50. (Foto: Wikimedijina zbirka) Britansko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so se ruski vojaki primorani boriti z legendarnimi… »

ZN: V vojni v Ukrajini ubitih ali ranjenih 22.000 civilistov

RTV Slovenija 13.03.2023
Od začetka ruske vojaške agresije pred več kot letom dni je bilo v Ukrajini ubitih ali ranjenih skoraj 22.000 civilistov, v poročilu navaja Urad visokega komisarja Združenih narodov za človekove pravice v Ženevi. V uradu so potrdili smrt 8231… »

Vrhunec bitke za Bahmut; Ukrajinci objavili posnetek ostrostrelske zasede

Nova 24TV 12.03.2023
Ukrajinska topničarja v bližini Bahmuta. (Foto: epa) Ukrajinci si prizadevajo ohraniti nadzor na mestom Bahmut na vzhodu države, ki je pod vse močnejšim pritiskom ruskih najemnikov skupine Wagner. Obramba mesta se mnogim ne zdi smiselna. A kot… »

Trdnjava Morača je padla, Zormanovi borci skozi trnje do sladke zmage

Delo 09.03.2023
Slovenci so v končnici razburljive tekme v Podgorici potrdili vzpon in si zagotovili nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Povabilo na revanšo v Kopru. Kar v zadnjih 11 letih ni uspelo Švedom, Dancem, Nemcem in Špancem, je slovenskim rokometašem… »

Nobelov nagrajenec Bjaljacki obsojen na desetletno zaporno kazen. EU: Sojenje je bilo lažno.

RTV Slovenija 03.03.2023
Sodišče v Minsku je Nobelovega nagrajenca za mir in borca za človekove pravice Aleša Bjaljackega obsodilo na deset let zapora zaradi tihotapljenja in financiranja protestov leta 2020. Beloruska skupina za državljanske pravice Pomlad (Vjasna), ki jo… »

Ženski na čelu obeh političnih polov škornja

Dnevnik 02.03.2023
Po presenetljivem vzponu mlade političarke Elly Schlein na čelo demokratske stranke se v Italiji sprašujejo, ali lahko doseže preobrat in ji vrne nekdanjo moč ter se učinkovito postavi po robu premierki Meloni, ki vodi desni politični pol. Očitno… »

Nedoh o podpisu za PFL: To je priložnost, ki je nisem mogel izpustiti

24ur 01.03.2023
Nobenega dvoma ni, da so slovenske mešane borilne veščine v vzponu. To dejstvo med drugim dokazuje mladi Jakob Nedoh, ki se je v zadnjem obdobju izstrelil med najbolj vroče borce Slovenije in širše regije, sedaj pa se želi dokazati še na evropski… »

Gole pesti bodo tokrat pele v Londonu

24ur 01.03.2023
Ameriška organizacija boksa z golimi pestmi Bare Knuckle FC se ne ustavlja. Tedenski dogodki se ta konec nadaljujejo v Londonu, kjer bodo priložnost dokazovanja dobili predvsem borci z Otoka. Dogodek z zaporedno številko 37 si boste lahko v soboto ob… »

Toskićevi borci presegli pričakovanja, zaslužijo si več podpore

Delo 01.03.2023
Celje Pivovarna Laško se bo nocoj z domačo tekmo proti Aalborgu poslovilo od EHF lige prvakov. Po sezoni nov eksodus igralcev, znane tudi (prve) okrepitve. V nadaljevanju preberite: Že vrsto let je Celje Pivovarna Laško za rokometaše zgolj odskočna… »

ŽNK Radomlje Medex tretjo zimsko novinko našle v BiH

Domžalec 26.02.2023
Članski ekipi ŽNK Radomlje Medex se je pred nadaljevanjem sezone pridružila še tretja zimska novinka. Konkurenco na bočnih položajih je zaostrila Sajra Handžić. Devetnajstletnica je doslej igrala v rodni Bosni in Hercegovini, Radomlje pa bodo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem