Frankfurt

Ponižanji za Bayern in United

Zurnal24 09.12.2023
Nepričakovana visoka poraza velikih klubov. Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 14. krogu nemškega prvenstva visoko z 1:5 izgubili v gosteh proti Eintrachtu iz Frankfurta. Na lestvici ostajajo drugi za Bayerjem iz Leverkusna, ki bo imel v nedeljo… »

Vodilni do točke, Šeško preživel pravo dramo na derbiju, katastrofa Bayerna

SiolNET 08.12.2023
V 14. krogu bundeslige so bile oči uperjene v Dortmund, kjer je RB Leipzig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom v napetem derbiju s 3:2 premagal Borussio Dortmund. Za uvod v krog so za veliko presenečenje poskrbeli nogometaši Eintracht Frankfurta… »

Sporno? Iz Slovenije v Bruselj leteli brez osebnega dokumenta.

SiolNET 08.12.2023
Ne da bi mi bilo treba pokazati osebni dokument, sem se na Brniku vkrcal na letalo do Frankfurta, tam pa še na letalo do Bruslja. Ni bilo prvič, da me na letališču po osebnem dokumentu, ki bi dokazal istovetnost z mojim vstopnim kartonom, ni vprašal… »

Katja Stergar. Častno gostovanje se zgodi samo enkrat v zgodovini države

Delo 07.12.2023
Direktorica JAK je izpeljala največji kulturni projekt v samostojni Sloveniji. »V osnovni šoli sem več let preživela v bolnišnici, branje je bil zame pobeg v lepši in drugačni svet. Bolezen sem pregnala, ljubezen do knjige pa je ostala,« pravi… »

Medenjaki, kuhano vino, pečenice in domači izdelki – v Nemčiji zaživeli božični sejmi

RTV Slovenija 28.11.2023
V ponedeljek je vrata odprlo mnogo tradicionalnih nemških božičnih sejmov, ki slovijo po stojnicah z domačimi izdelki, medenjaki in kuhanim vinom, za zabavo pa skrbita bogato okrašeno praznično drevo in vrtiljak. V mnogo mestih v Nemčiji so… »

Šokantne scene iz Nemčije! V spopadu poškodovanih 50 policistov (video)

Zurnal24 26.11.2023
V spopadih na nogometni tekmi v Frankfurtu je bilo ranjenih več kot 50 policistov. V spopadih med organi pregona in navijači nemškega nogometnega kluba Eintracht Frankfurt pred sobotno tekmo proti Stuttgartu je bilo po podatkih lokalne policije… »

V spopadih v Frankfurtu ranjenih več policistov

SiolNET 26.11.2023
V spopadih med organi pregona in navijači nemškega nogometnega kluba Eintracht Frankfurt pred sobotno tekmo proti Stuttgartu je bilo po podatkih lokalne policije ranjenih približno 50 policistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sportal Kane… »

Zaradi škandalov na novo

Delo 25.11.2023
Boris van der Vorst predsednik novoustanovljene mednarodne zveze. Nova mednarodna boksarska organizacija World Boxing je danes na ustanovnem kongresu v Frankfurtu izbrala novo vodstvo. Prvi predsednik novoustanovljene zveze je postal Nizozemec Boris van… »

Na preži

Dnevnik 25.11.2023
Po enajstih urah tehničnih del za pripravo dogodka – začel sem malo pred osmo zjutraj, po kavi in rogljičku na ljubljanski tržnici – sem v rahlem, a vztrajnem rosenju hodil po Trubarjevi ulici. Ko sem se po Čopovi odpravil proti parku Tivoli, se… »

Ministrica Vrečko v Bruslju: Poglobljeno branje mora biti tudi družbeno omogočeno

Dnevnik 24.11.2023
Ministrica Asta Vrečko danes na zasedanju ministrov držav članic EU, pristojnih za kulturo, pričakuje veliko podporo Ljubljanskemu manifestu o poglobljenem branju, ki ga je Slovenija predstavila na Frankfurtskem knjižnem sejmu (FKS). Gre za poziv… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem