Frankfurt

V spopadih v Frankfurtu ranjenih več policistov

SiolNET 26.11.2023
V spopadih med organi pregona in navijači nemškega nogometnega kluba Eintracht Frankfurt pred sobotno tekmo proti Stuttgartu je bilo po podatkih lokalne policije ranjenih približno 50 policistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Sportal Kane… »

Zaradi škandalov na novo

Delo 25.11.2023
Boris van der Vorst predsednik novoustanovljene mednarodne zveze. Nova mednarodna boksarska organizacija World Boxing je danes na ustanovnem kongresu v Frankfurtu izbrala novo vodstvo. Prvi predsednik novoustanovljene zveze je postal Nizozemec Boris van… »

Na preži

Dnevnik 25.11.2023
Po enajstih urah tehničnih del za pripravo dogodka – začel sem malo pred osmo zjutraj, po kavi in rogljičku na ljubljanski tržnici – sem v rahlem, a vztrajnem rosenju hodil po Trubarjevi ulici. Ko sem se po Čopovi odpravil proti parku Tivoli, se… »

Ministrica Vrečko v Bruslju: Poglobljeno branje mora biti tudi družbeno omogočeno

Dnevnik 24.11.2023
Ministrica Asta Vrečko danes na zasedanju ministrov držav članic EU, pristojnih za kulturo, pričakuje veliko podporo Ljubljanskemu manifestu o poglobljenem branju, ki ga je Slovenija predstavila na Frankfurtskem knjižnem sejmu (FKS). Gre za poziv… »

Kratka pot od reprezentančnega vrhunca do pokalnih tekem v slabih terminih

RTV Slovenija 22.11.2023
Da so možnosti za preboj slovenskih nogometašev na evropsko prvenstvo v Nemčiji velike, so že takoj po žrebu napovedovali statistični modeli, a nikakor ni bilo samoumevno, da se bo to zares zgodilo. Javnost si je oddahnila šele v 86. minuti zadnje… »

Kakšna je po Frankfurtu vizija za Slovenijo kot častno gostjo knjižnega sejma v Bologni?

RTV Slovenija 22.11.2023
V okviru Slovenskega knjižnega sejma je na Pisateljskem odru med Miho Kovačem, Andrejem Blatnikom, Katjo Stergar in Katjo Kac potekal pogovor o Frankfurtu ter tem, kaj Slovenijo čaka na knjižnem sejmu v Bologni, kjer bo častna gostja leta 2024… »

Milan Kučan / »Slovenija ni želela vojne«

Mladina 20.11.2023
Prvi predsednik republike je poudaril, da danes živimo v svetu vojn. Spodaj v celoti objavljamo govor nekdanjega predsednika republike Milana Kučana, ki ga je imel ob 55. obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe in 30. obletnice ustanovitve Zveze… »

#foto Na Gospodarskem razstavišču odprli 39. Slovenski knjižni sejem

Dnevnik 20.11.2023
Na Gospodarskem razstavišču so odprli 39. Slovenski knjižni sejem. Pirc Musar je uvodoma spomnila na gostovanje Slovenije v Frankfurtu, kjer sta se slovenska literatura in kultura pokazali v vsej svoji širini. Ob tem se je zahvalila vsem zaslužnim za… »

Letošnji Schwentnerjev nagrajenec je Miha Kovač

Dnevnik 20.11.2023
Zbornica založnikov in knjigotržcev Schwentnerjevo nagrado letos namenja Mihi Kovaču. Kot piše v utemeljitvi, Kovač dokazuje, da je slovensko založništvo in knjigotrštvo temelj za svobodno, demokratično in razmišljujočo prihodnost. Nagrajen je… »

Je odvetnik, ki so mu verjeli mnogi Slovenci, prevaral vse?

SiolNET 16.11.2023
V Nemčiji se je v priporu znašel odvetnik Reiner Fuellmich, eden največjih ideologov mednarodnega proticepilskega gibanja v obdobju pandemije virusa covid-19. Fuellmich, ki se je zavzemal za to, da se vsem deležnikom pri reševanju epidemiološke… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem