Frankfurt

Frankfurtsko letališče čez noč brez elektrike, polh prežvečil kabel

Necenzurirano 07.08.2024
Največje nemško letališče, Frankfurt, je bilo celo noč iz ponedeljka na torek brez elektrike. Ugotovili so tudi že vzrok – polh je pregrizel kabel. "V ponedeljek, nekaj pred 23. uro, je na letališču nastal kratki stik, ki je ugasnil najbljižjo… »

Po zrušitvi hotela v Nemčiji dva mrtva, štirje še vedno ujeti

Necenzurirano 07.08.2024
Nemška policija je danes zjutraj sporočila, da je prišlo do delnega zrušenja hotela v Krövu, Porenje-Pfalško. Pod ruševinami je ostalo ujetih devet ljudi. Doslej so že potrdili dve smrtni žrtvi. Kaj je povzročilo nesrečo, še ni jasno. Kot so… »

Podnebni aktivisti ustavili promet / »Zaradi protestov na letališču so leti prekinjeni«

Mladina 25.07.2024
Po približno dveh urah je promet na frankfurtskem letališču delno znova stekel. Na letališču v Frankfurtu so davi začasno ustavili promet, ker so na območje letališča vdrli podnebni aktivisti skupine Last Generation. Po približno dveh urah je… »

Podnebni aktivisti vdrli na frankfurtsko letališče. Zamuda letala tudi iz Ljubljane

Dnevnik 25.07.2024
Na letališču v Frankfurtu so davi začasno ustavili promet, ker so na območje letališča vdrli podnebni aktivisti skupine Last Generation. Jutranji let iz Ljubljane v Frankfurt, ki je bil sprva predviden ob 7.05, so preložili. Več protestnikov je na… »

Podnebni aktivisti z vdori na letališča po Evropi povzročili zamude letal

RTV Slovenija 25.07.2024
Na več letališčih po Evropi so podnebni aktivisti ustavili letalski promet tako, da so se prilepili na pristajalno stezo in s tem pozivali k prenehanju uporabe fosilnih goriv. O vdoru aktivistov skupine Last Generation na območja letališč poročajo… »

Uefa zaradi vedenja navijačev na Euru NZS-ju naložila še 30.000 evrov kazni

RTV Slovenija 24.07.2024
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je med sedmimi nacionalnimi zvezami, ki jim je Evropska nogometna zveza (Uefa) izrekla kazni zaradi neprimernega vedenja navijačev na tekmah nedavnega evropskega prvenstva v Nemčiji. NZS-ju je Uefa naložila 30.000 evrov… »

Na sejmih v Frankfurtu in Bologni odslej poudarek tudi na videoigrah

RTV Slovenija 23.07.2024
Otroški knjižni sejem v Bologni in Frankfurtski knjižni sejem širita sodelovanje z vključitvijo videoiger. Nov Games Business Centre bo omogočal mreženje in poslovne priložnosti med založništvom in industrijo iger. Otroški knjižni sejem v… »

Bo Nemčiji uspelo posodobiti svoje železnice za 40 milijard evrov do leta 2030?

RTV Slovenija 16.07.2024
V Nemčiji so začeli obnovo enega od glavnih železniških koridorjev, ki poteka med Frankfurtom in Mannheimom, kot del obsežne posodobitve železniškega omrežja v državi, ki bo trajala do konca desetletja in naj bi stala 40 milijard evrov. Leta… »

Mariborčane po minimalnem porazu v Plovdivu čaka veliko dela v Ljudskem vrtu

RTV Slovenija 11.07.2024
Nogometaši Maribora so začeli novo evropsko sezono. V 1. predkrogu Evropske lige je bil Botev iz Plovdiva na prvi tekmi boljši z 2:1. Obeta se napeta povratna tekma prihodnji četrtek v Ljudskem vrtu. Vzdušje je bilo imenitno. Na stadionu Hristo Botev… »

Kam gre denar za kulturo?

RTV Slovenija 09.07.2024
Založniki, organizatorji literarnih festivalov in nosilci programov razvoja bralne kulture niso zadovoljni s kulturno politiko. Številni so namreč letos dobili občutno manj denarja. Razočaranje je še večje, ker so po častnem gostovanju Slovenije v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem