Frankfurt

Osebje Lufthanse stavka, odpovedanih je več poletov med Brnikom in Nemčijo

RTV Slovenija 06.03.2024
Na več nemških letališčih od danes zvečer do sobote zjutraj traja stavka osebja zemeljske oskrbe letalske družbe Lufthanse. Posledično so odpovedani tudi poleti med ljubljanskim letališčem ter Frankfurtom in Münchnom. Lufthansino osebje je k… »

Stavka osebja: odpovedanih več letov med Brnikom in Nemčijo

Dnevnik 06.03.2024
Ker prihaja zaradi stavke osebja zemeljske oskrbe Lufthanse na več nemških letališčih do motenj, so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča odpovedani. Že danes ne bo večernega prihoda iz Frankfurta. Za četrtek in petek so odpovedani… »

Kateri zeleni nas bodo fentali jutri

Dnevnik 20.02.2024
Prejšnji teden sem sedela v berlinski pisarni svoje nemške založbe in poslušala izčrpen povzetek podatkov o prodaji založbinih knjig v preteklem letu. Glede na to, da je v preteklem letu Slovenija častno gostovala na knjižnem sejmu v Frankfurtu… »

Avstrijec Glasner nasledil Hodgsona na klopi Crystal Palacea

RTV Slovenija 19.02.2024
Oliver Glasner je novi trener Crystal Palacea. Podpisal je pogodbo do junija 2026, debitiral bo v soboto proti Burnleyju. Londončani so ukrepali hitro, saj je le nekaj ur prej odstopil izkušeni Roy Hodgson. 49-letni Avstrijec je nazadnje vodil zasedbo… »

Lufthansino letališko osebje je za torek napovedalo stavko

RTV Slovenija 18.02.2024
Letališko osebje nemške letalske družbe Lufthansa bo zaradi nezadovoljstva s plačami v torek izvedlo enodnevno stavko na letališčih v Frankfurtu, Münchnu, Hamburgu, Berlinu, Düsseldorfu, Kölnu in Stuttgartu. Stavka naj bi se začela v torek ob 4… »

Več sto kmetov protestiralo ob frankfurtskem letališču

Delo 03.02.2024
Kar velja za letalsko gorivo, ki ni obdavčeno, naj velja tudi za kmete, so opozorili kmetje. V Frankfurtu je danes več sto kmetov s protestno vožnjo po cestah okoli najbolj prometnega nemškega letališča izrazilo nasprotovanje postopni odpravi… »

Italijanski optimizem pred frankfurtskim gostovanjem

Delo 01.02.2024
Lani so dosegli minimalno rast prihodkov od prodaje knjig, število prodanih izvodov je minimalno padlo. Italija, letošnja častna gostja frankfurtskega knjižnega sejma, je na »veliki praznik knjige« pripravljena: na četrtem največjem evropskem… »

Veliki načrti Kitajcev v Evropi

Delo 29.01.2024
V lanskem letu so jih v evropskih državah prodali 500.000, a trije odstotki trga so šele začetek. V prispeveku preberite: Ko smo bili leta 2005 na razstavi avtomobilov v Frankfurtu, so se prvič v svojem paviljonu organizirano predstavili kitajski… »

Jens Borchert: AfD je nevarna, a poraziti jo je treba politično

Delo 26.01.2024
Prepoved delovanja Alternative za Nemčijo ni mogoča, saj se ne moremo odpovedati 30 odstotkom ljudi. V nadaljevanju preberite: Politolog Jens Borchert z Goethejeve univerze v Frankfurtu pojasnjuje, zakaj Alternative za Nemčijo ni mogoče več… »

ECB je potrdila politiko, da obrestne mere ohranja na visoki ravni

Finance.si 25.01.2024
Obenem iz Frankfurta sporočajo: "Svet ECB bo s prihodnjimi odločitvami zagotovil, da bodo ključne obrestne mere ECB določene na dovolj restriktivni ravni tako dolgo, kot bo treba."… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem