Frankfurt

Lufthansa zaradi izpada informacijskega sistema odpovedala številne lete

Primorske 15.02.2023
Nemški letalski prevoznik Lufthansa je bil danes zaradi velikih težav z informacijskim sistemom prisiljen ukiniti in prestaviti številne lete. V letalskem velikanu še niso pojasnili, katera letališča so prizadeta, seznam odhodov letal z letališča… »

Številni potniki obstali na letališču. Vsega je kriv bager!

Zurnal24 15.02.2023
Enormne težave za največjega letalskega prevoznika v Evropi. Zaradi zloma IT-sistema so bili na letališču v Frankfurtu primorani začasno odpovedati oz. prestaviti večino svojih letov. Na letališču vlada zmeda. Nemški letalski prevoznik Lufthansa… »

Cleangrad premagal nemška tekmeca in dobil posel v Sanofiju

Finance.si 15.02.2023
Za farmacevtskega velikana Sanofi bodo opremili tovarno v Frankfurtu »Posel za Sanofi je naš prvi večji posel v Nemčiji in prvi za Sanofi. Vreden je pol milijona evrov. Računamo, da si bomo z njim odprli vrata do dolgotrajnega sodelovanja s tem… »

City veljal za velikega favorita, a mu je Hrvat pokvaril načrte

SiolNET 14.02.2023
V osmini finala lige prvakov je v poslastici Real Madrid po neverjetnem preobratu s 5:2 v gosteh premagal Liverpool. Redsi so po 14 minutah vodili z 2:0, nato pa so sploh prvič na tekmi lige prvakov prejeli pet golov. Vroči Napoli je blestel v… »

Vrečko v Berlinu: veliki potenciali za krepitev odnosov med državama na področju kulture

RTV Slovenija 14.02.2023
Tudi v znamenju letošnjega častnega gostovanja Slovenije na letošnjem knjižnem sejmu v Frankfurtu se slovenska ministrica za kulturo Asta Vrečko mudi v nemški prestolnici. Med drugim se je srečala s svojo nemško kolegico Claudio Roth. S Claudio… »

Zelo majhno okno v svet

Mladina 10.02.2023
Vlada bo poskušala s 16,8 milijona evrov subvencionirati tuje letalske družbe, da bodo letele v Ljubljano. Na dan pisanja tega članka je mogoče z ljubljanskega letališča leteti v Beograd, Istanbul, London, Bruselj, Zürich, München, Pariz… »

Od Katarine Benček do Zorana Jankovića: kaj imajo rade znane Slovenke in Slovenci

SiolNET 07.02.2023
Ob slovenskem kulturnem prazniku smo se z znanimi Slovenkami in Slovenci pogovarjali o tem, katere so njihove najljubše knjige. Slovenija bo sicer letos tudi častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu, kar je za državo velika stvar, saj… »

Afera, ki pretresa Nemčijo: Ruski investitor prevzema letališče Frankfurt Hahn

Nova 24TV 06.02.2023
Nemški kancler Olaf Scholz (Foto: epa) Podjetje Nürburgring je kupilo plačilno nesposobno letališče Hunsrück Airport Hahn. Po informacijah tiskovne agencije dpa je bila nedavno podpisana notarska pogodba za okoli 20 milijonov evrov kupnine. Denar je… »

»Nesramno, nasilno in ganljivo«

Delo 03.02.2023
Skladatelj Vito Žuraj je napisal glasbo, ki je zadela bistvo, je zapisal kritik časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung. V nadaljevanju preberite: Svetovna premiera opere Blühen (Razcvet) skladatelja Vita Žuraja po libretu avstrijskega pisatelja… »

Svet ECB petič zapored dvignil obrestne mere

Primorske 02.02.2023
Svet Evropske centralne banke (ECB) je petič zapored zvišal osrednje obrestne mere v območju evra. Skladno s pričakovanji jih je tokrat dvignil za 0,5 odstotne točke. Od julija lani jih je skupno zvišal za tri odstotne točke, tako da je glavna… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem