Frankfurt

ECB: Ob višjih stroških manj zanimanja za posojila

Primorske 31.01.2023
Gospodinjstva in podjetja se soočajo z višjimi stroški posojil, tudi gospodarski obeti so slabši, kot so bili. Posledično je manj zanimanja za kredite, je danes objavila Evropska centralna banka (ECB). Po njenih podatkih je v zadnjem četrtletju lani… »

Bayernova prednost na vrhu lestvice zdaj le še minimalna

Delo 28.01.2023
V nemški bundesligi se je težko pričakovani obračun med Bayernom in Eintrachtom iz Frankfurta končal brez zmagovalca (1:1). Neprepričljiv uvod v spomladanski del sezone nogometašev Bayerna je v soboto dobil novo poglavje na domači Allianz Areni… »

Odlični napadalec Kolo Muani še poglobil krizo Bayerna

RTV Slovenija 28.01.2023
Nogometaši Bayerna so še brez zmage v spomladanskem delu Bundeslige. Na Allianz Areni so se z Eintrachtom iz Frankfurta razšli z 1:1. Bavarci so prvič po letu 2007 vstopili v drugi del sezone s tremi zaporednimi tekmami brez zmage. Deset tednov odmora… »

Prednost Bayerna se topi, vse bližje tudi Dortmund

SiolNET 27.01.2023
Nogometaši Leipziga so v uvodni tekmi 18. kroga nemške bundeslige brez pomoči kaznovanega Kevina Kampla premagali Stuttgart z 2:1. Berlinski derbi je na Olimpijskem stadionu pripadel Unionu, ki je premagal Hertho z 2:0 in se vodilnemu Bayernu, ki je v… »

Tudi danes živimo na robu holokavsta

Delo 27.01.2023
Je bila usoda Ane Frank, mnogih drugih mladih ljudi, ki so bili umorjeni zaradi politike, in vseh žrtev minulih vojn zaman? V nadaljevanju preberite: Svet se 27. januarja, na obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz, spominja žrtev… »

Vzeli so mu nogomet, ki ga ima najraje. Tožil je in zmagal.

SiolNET 25.01.2023
Zdaj že nekdanji nogometni sodnik Manuel Gräfe je dobil tožbo proti nemški nogometni zvezi, ki mu je zaradi starostne omejitve prepovedala opravljati sodniško delo. Prejel bo 48.500 evrov, je odločilo sodišče v Frankfurtu, sodniške kariere pa… »

Čislanje nove opere Vita Žuraja, ki je po oceni nemških kritikov z glasbo "zadel v bistvo"

RTV Slovenija 23.01.2023
Praizvedba opere Blühen (Razcvet), ki jo je slovenski skladatelj Vito Žuraj napisal po naročilu Frankfurtske operne hiše na libreto Händla Klausa, je požela kritiško hvalo v nemških medijih. Med drugim je bila označena za velik uspeh za sodobno… »

V Frankfurtu krstna izvedba opere Vita Žuraja, njegovega najobsežnejšega dela doslej

RTV Slovenija 22.01.2023
Na oder frankfurtske operne hiše prihaja operno delo Razcvet, ki ga je po naročilu te ustanove zložil slovenski skladatelj Vito Žuraj. Opera je nastala na libreto Händla Klausa, ki je zgodbo povzel po delu Thomasa Manna z naslovom Prevarana. Opera… »

Frankfurt, Union Berlin in Freiburg pet točk za Bayernom

Dnevnik 21.01.2023
Ta konec tedna se v Nemčiji nadaljuje nogometno prvenstvo. Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla in Bayern München sta 16. krog v petek odprla z remijem. Eintracht Frankfurt pa je danes premagal Schalke s 3:0 in skočil na drugo… »

Knjige, ki bodo letos žele posebno pozornost

Dnevnik 21.01.2023
Januar je čas, ko so slovenske založbe v nizkem startu in v težkem pričakovanju letošnjih knjižnih vrhuncev, od novega romana Romana Rozine do knjige o Kleopatri Vesne Milek. V naši literarni pokrajini bo letos zagotovo najbolj odmeven jesenski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem