Frankfurt

Sedem golov v Dortmundu, šest golov Wolfsburga, sedem Kölna

SiolNET 20.01.2023
Še bolj vroča ekipa nemške bundeslige od vodilnega Bayerna in drugouvrščenega Eintrachta je pravzaprav Wolfsburg. Dosegel je peto zaporedno zmago – in to na kakšen način. Nogometaše Freiburga so premagali s 6:0. Golov v tem krogu bundeslige res… »

Uspeh slovenske knjige: na Berlinalu se bo potegovala za ekranizacijo

SiolNET 20.01.2023
Knjiga slovenske avtorice Dijane Matković Zakaj ne pišem, ki je izšla pri Cankarjevi založbi, je uvrščena med 11 literarnih del, ki bodo 20. februarja predstavljena na berlinskem filmskem festivalu v okviru prireditve Knjige na Berlinalu. Prireditev… »

Na Berlinalu prva slovenska knjiga

Delo 19.01.2023
Avtofikcijski, esejistični roman Zakaj ne pišem Dijane Matković je bil izbran med 190 naslovi iz več kot 30 držav. Organizatorji mednarodnega filmskega festivala v Berlinu – Berlinale Co-Production Market so obvestili javnost, da je knjiga… »

To je prvi dostavljen Mercedesov superšportnik #foto

SiolNET 18.01.2023
Skoraj pet let in pol po razkritju na avtosalonu v Frankfurtu je Mercedes-AMG le dostavil svoj superšportni model one prvemu kupcu. Težko pričakovani superšportnik je ostal zvest konceptu in na cesto prinaša tehniko iz formule 1. Poganjajo ga… »

Ljubljansko letališče lani s stoodstotno rastjo števila potnikov

RTV Slovenija 16.01.2023
Prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je lani potovalo 970.152 potnikov, kar je 100-odstotna rast v primerjavi z letom 2021 in 43,6-odstotni padec v primerjavi s predkoronskim letom 2019. Decembra je ljubljansko letališče obiskalo 60.518 potnikov… »

Avtomobilski DNK ni tako uniformen, kot si mislimo

Zurnal24 16.01.2023
Vozniki si mislimo, da je tehnika avtomobilov v času skupnih modularnih platform in komponent, ki jih vse znamke kupujejo od majhnega števila dobaviteljev, postala že povsem uniformna, vendar to ne drži. Z Nikolajem Milčevim, ki je pri bolgarskem… »

Pozabljeno gostovanje in druge bizarnosti

Delo 10.01.2023
Projekt slovenskega častnega gostovanja na knjižnem sejmu v Bologni za zdaj še nima zagotovljenega financiranja. V nadaljevanju preberite: V Bologno na največji in najpomembnejši knjižni sejem knjig za otroke se prihodnje leto Slovenija ne bo… »

In potem je žaba poljubila princeso

Delo 10.01.2023
Pred kratkim se je izkazalo, da zadostna sredstva za slovensko častno gostovanje na knjižnem sejmu v Bologni 2024 sploh niso bila zagotovljena. V nadaljevanju preberite: Slovenija bo častna gostja v Bologni prav kmalu, na pomlad prihodnje leto, le pol… »

Sveti kralji so trije, prvak je lahko le en

Delo 07.01.2023
V petek že odigrali uvodne tekme 16. kola španskega nogometnega prvenstva, prvega v novem letu. Atletico bo v nedeljo (21.00) gostil Barcelono. V nadaljevanju preberite: Kaj prinaša leto 2023 v španskem nogometnem prvenstvu? Real iz Madrida se podaja… »

Nastop Moškega pevskega zbora Radomlje v Frankfurtu

Domžalec 11.02.2017
Moški pevski zbor Radomlje je bil s strani Slovenske katoliške župnije povabljen, da nastopi na proslavi ob kulturnem prazniku – Prešernovem dnevu v Frankfurtu. Poleg MoPZ Radomlje so program oblikovali učenci Evropske šole oziroma dopolnilnega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem