Kina

Je resnica pravzaprav skrita v podatkovnih bazah tajnih služb in v sanjah ljudi?

RTV Slovenija 02.10.2023
"Gre za eksperiment, kaj lahko verbalna reprezentacija sanj javno sproža s pomočjo avdiovizualnih medijev," pojasni pesnik, prevajalec in dramaturg Tibor Hrs Pandur o svežem projektu Psyops. Novomedijsko delo Psyops ob Tiborju Hrsu Pandurju (idejna… »

Kreator

SiolNET 02.10.2023
V kina je prejšnji teden, v distribuciji Blitz Filma, prišel vizualno osupljiv akcijski triler režiserja Garetha Edwardsa, z naklonjenim pogledom na umetno inteligenco, ki je naravnost osupljiv, zgradi pa zmagoslaven svet prihodnosti, nad katerim so… »

Raziskovanje sodobne vokalne glasbe

Delo 02.10.2023
Po štirih letih končno Ljubljana Vocal Festival spet na odrih prestolnice. V nadaljevanju preberite: V Kinu Šiška se bo jutri ob 19.30 začel Ljubljana Vocal Festival s prvim mednarodnim beatbox tekmovanjem pri nas. Tekmovanja, ki bo hkrati… »

Rambo Amadeus: Všeč mi je, da sem še živ

Dnevnik 01.10.2023
Po daljšem času bo v Sloveniji spet nastopil sloviti in vsekakor tudi razvpiti Rambo Amadeus. V ljubljanskem Kinu Šiška bo imel v četrtek, 5. oktobra, poseben koncert. Premierno bo nastopil s počastitvijo samega sebe. Vsestranskega umetnika, ki ga… »

V parku Tivoli končana prenova Plečnikovega avditorija

RTV Slovenija 29.09.2023
Z obnovitvijo Plečnikovega avditorija je Ljubljana dobila nov prostor za kulturne prireditve, cilj pa je ustvariti javno dostopen program, katerega dogodki so praviloma brezplačni in spoštljivi do naravnega parka ter njegovih obiskovalcev. V Tivoliju… »

Kinodvor: Oktobrsko slavljenje stoletnice

Dnevnik 29.09.2023
Ljubljanski Kinodvor letos praznuje tri pomembne obletnice. Pred 15 leti je sprejel svoje prve obiskovalce, art kino praznuje 20 let, 15. oktobra pa bo od prve filmske projekcije v dvorani na Kolodvorski minilo 100 let. Ker je za Kinodvor letošnje leto… »

KAJ PRINAŠA VIKEND?

Spodnje Podravje 27.09.2023
Ko se jesenski listi zlate in hladen veter naznanja bližajočo se zimo, Ptuj, najstarejše mesto v Sloveniji, ponuja obilje kulturnih in družabnih dogodkov za vse okuse. Petkovo popoldne se začne z umetniškim vodstvom po razstavi Stojana Kerblerja v… »

V Kinodvoru oktobra praznujejo stoletnico prve filmske projekcije

RTV Slovenija 27.09.2023
Leto 2023 ima za Kinodvor simbolno težo. Praznuje kar tri pomembne obletnice: sto let kina na Kolodvorski, 20 let art kina in 15 let Javnega zavoda Kinodvor. V zadnjih 15 letih so našteli milijon in pol obiskovalcev, kar iz Kinodvora dela zgodbo o… »

TV namigi: Jezdeci pravice, Poljska – razdeljena dežela in Dirka po Hrvaški

Delo 26.09.2023
Nocoj črna komedija, v kateri kot angel maščevanja blesti Mads Mikkelsen. Tu je še dokumentarec o poljski razdeljenosti, začenja se dirka z Matejem Mohoričem. Torek, 26. septembra Jezdeci pravice: Kino Ob 20.00 Vikendova ocena: 5 (od 5)… »

Večer pihalnih poskočnic

Delo 25.09.2023
Zvečer bo v ljubljanskem Kinu Šiška nastopil sloviti romunski orkester Fanfare Ciocărlia. V Ljubljano se ob 20. uri vrača znamenita romunska trubaška zasedba Fanfare Ciocărlia, ki velja za eno najpomembnejših godb na pihala na svetu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem