Kina

Veliko filmov, malo dvoran

Delo 19.10.2023
Na letošnjem festivalu Liffe si bo mogoče ogledati 103 filme, zaradi pomanjkanja kinodvoran tudi gostovanje v dvorani AGRFT. V nadaljevanju preberite: Na Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu (Liffe) bo mogoče videti 89 celovečernih in 14… »

Razgrnili program, ki ga ponuja letošnji Liffe

SiolNET 19.10.2023
Ljubljanski mednarodni filmski festival – Liffe bo v 34. izdaji ponudil 89 celovečernih in 14 kratkih filmov. Novost letošnjega festivala, ki bo potekal od 8. do 19. novembra, je novo prizorišče – dvorana AGRFT. Kot je pojasnil programski direktor… »

Simon Popek: "Ljubljana je daleč najslabša evropska prestolnica, kar se tiče kinokapacitet"

RTV Slovenija 19.10.2023
Po letih pandemičnih omejitev se festival Liffe, največji filmski dogodek leta, spopada z novim izzivom: iz prestolnice počasi izginjajo velike filmske dvorane, v katerih bi festival lahko zadihal s polnimi pljuči, opozarja programski vodja Simon… »

Šepet metulja – nov slovenski film o lepoti drugačnosti

Domžalec 19.10.2023
Film Šepet metulja je najstniška romantična drama, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju. Film je nastajal na Šolskem centru Celje in s profesionalci so sodelovali tudi dijaki… »

Bogat kulturni vikend na Ptuju: Od degustacij vina do filmskih projekcij

Spodnje Podravje 18.10.2023
V prihajajočem vikendu Ptuj obljublja pravo kulturno poslastico. Program, ki je bil danes objavljen na spletni strani Kabineta županje, prinaša dogodke za vse generacije. V petek, obiskovalce čaka zanimiv dan, začenši s podporno skupino za družine… »

Let 3 znova v Ljubljani

Mladina 18.10.2023
Po majskem koncertu v Kinu Šiška bodo v petek nastopili še v Orto baru. Legendarna reška skupina Let 3 bo po odpovedanem aprilskem koncertu, 20. oktobra, ob 20. uri nastopila v Orto baru. Provokativna punk rock skupina, ki je letos s protivojno… »

Stoječe ovacije za Kevina Spaceyja na prvi predstavi po oprostilni sodbi

RTV Slovenija 17.10.2023
Občinstvo v gledališču v Oxfordu je v ponedeljek zvečer s stoječimi ovacijami pozdravilo Kevina Spaceyja. Igralec je na odru stal prvič po oprostilni sodbi v primeru spolnega napada. 64-letni igralec je uprizoril petminutni prizor iz Shakespearove… »

Stoletnica Kinodvora s stoletniki

Dnevnik 16.10.2023
Včeraj dopoldne so na praznovanje stoletnice ljubljanskega Kinodvora povabili obiskovalce, katerih starost je prav tako blizu stotih let, da bi počastili in ob živi glasbi obeležili slavnostno otvoritev kina, katerega začetek je bil za Ljubljano… »

Marko Hatlak v soboto v Kinu Šiška

Dnevnik 15.10.2023
V ljubljanskem Kino Šiška bo v soboto, 21. oktobra, z gostoma Vlatkom Stefanovskim in Tinkaro Kovač nastopil Marko Hatlak. Predstavil bo nove pesmi s prihajajočega albuma Lovilec sanj, na koncertu pa ne bo manjkalo skladb z albuma Ko ni noč in ni… »

"Če bi bilo sovraštvo potegnjeno iz nič, bi bilo prazno"

SiolNET 14.10.2023
Jurij Drevenšek je letošnji dobitnik nagrade vesna za stransko moško vlogo v filmu Zbudi me, sicer dobitnikom petih nagrad na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Nagrada je bila le ena od iztočnic za pogovor, saj v naslednjem mesecu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem