Kina

Insajderski namigi: od portreta sodobne Romunije do človeškega zatiskanja oči pred nasiljem

RTV Slovenija 03.11.2023
Preden se prihodnji teden zaženejo koluti 34. filmskega festivala Liffe, so za lažjo pomoč pri sestavljanju urnikov priskočili na pomoč tisti, ki imajo film v malem žepu. Svoja priporočila nam je zaupala tudi filmska kritičarka Veronika… »

Slovenski filmi v berlinskem kinu Arsenal: "Da dobiš prostor za osem filmov, ni kar tako"

RTV Slovenija 02.11.2023
Slovenski film z univerzalnimi ali specifičnimi temami, pospremljen s pogovori v angleščini, vzbuja radovednost v Berlinu. V središču mesta bo med 1. in 5. novembrom v znamenitem kinu Arsenal prikazanih 8 slovenskih filmov. Odziv občinstva je… »

Brezplačna ustvarjalna delavnica po projekciji pustolovske komedije Troli 3

Domžalec 02.11.2023
Pred iztekom krompirjevih počitnic vas v Mestnem kinu Domžale lepo vabijo v petek, 3. novembra 2023, ob 10. uri na ogled animirane pustolovske komedije Troli 3, ki je primerna za otroke starejše od 4. let. Po projekciji sinhroniziranega animiranega… »

Pestro vikend dogajanje na Ptuju: Kaj vas čaka od petka do nedelje?

Spodnje Podravje 02.11.2023
PETEK, 3. november Na Ptujskem gradu bodo potekale jesenske počitniške dejavnosti za družine z imenom “POGLEJ V MUZEJ”. V Špajzi modrosti bo od 7.30 do 15.30 potekalo brezplačno počitniško varstvo. Vinoteka Kobal med 15. in 20. uro vabi na… »

Kultni berlinski kino Arsenal platno odstopa slovenskemu filmu

RTV Slovenija 01.11.2023
V slovitem berlinskem kinu Arsenal, ki deluje tudi kot Inštitut za film in video umetnost, od danes do nedelje poteka predstavitev slovenskih filmov. Keine Retrospektive: Slowenisches Kino (Retrospektiva, ki to ni ali slovenski filmi) prinaša osem… »

Evropska unija v Moskvi znova organizira filmski festival

RTV Slovenija 31.10.2023
Evropska unija v duhu ideje, da "kino združuje ljudi", po enoletnem premoru znova organizira filmski festival v Moskvi. Organizatorji festivala poudarjajo, da je zaradi vojne oteženo delovanje tudi številnim ruskim umetnikom. Evropska unija bo po… »

Halloween / Vodnik po klubskih zabavah za Noč čarovnic

Mladina 30.10.2023
Torkova večerna rajanja. Kaj ponuja letošnji 31. oktober? Preverite, kaj smo izbrali za vas za Noč čarovnic oziroma Halloween. (20.00): Zorica Ljubljana: Sukanica: Pussy Riot Halloween By F.E.M.S. (Lalita Kali , n̶o̶b̶e̶n̶a̶ ) (20.00): Kino… »

Grozljivke, ob katerih lahko preživite letošnjo noč čarovnic

SiolNET 29.10.2023
Zadnji dan oktobra ni zgolj dan reformacije, saj si nekdanji keltski praznik noči čarovnic v sodobni potrošniški preobleki vse bolj utira pot v naša življenja. To je seveda najbolj navdušilo ljubitelje grozljivk, ki imamo v tem času na voljo… »

Neznana področja so moj peskovnik, tu se igram ves čas

Delo 28.10.2023
Plakati za Grejpfrut, poslikava Žmauca, lutke za predstave Zverjasec in Zverjašček, fasada Kina Šiška, risanka Spacapufi ... in en ustvarjalec - Natan Esku. V nadaljevanju preberite še: Dobila sva se, kje drugje, kot v ljubljanskem lokalu Od Žmauca… »

Drzne ilustracije brez cenzure

Dnevnik 28.10.2023
Ob besedi ilustracija je pri ljudeh pogosto prva asociacija otroška pravljica ali slikanica, a umetnost ilustracije je mnogo več kot spretna vizualizacija literarnih pripovedi. To daje na vsaki dve leti jasno vedeti Bienale slovenske neodvisne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem