Kina

"Če bi bilo sovraštvo potegnjeno iz nič, bi bilo prazno"

SiolNET 14.10.2023
Jurij Drevenšek je letošnji dobitnik nagrade vesna za stransko moško vlogo v filmu Zbudi me, sicer dobitnikom petih nagrad na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Nagrada je bila le ena od iztočnic za pogovor, saj v naslednjem mesecu… »

Kinodvor "vznosito naznanja, da se vrši" projekcija Mladega Medarda s svežo partituro

RTV Slovenija 13.10.2023
Na predvečer 100. obletnice odprtja mestnega kina Ljubljanski dvor, ki so ga odprli s filmom Mladi Medardo, se bo tam odvila projekcija prav tega filma v spremljavi v živo izvedene sveže partiture Andreja Goričarja v izvedbi Orchestra of the… »

S čolnom po Visli: v Kinoteki pregled žanrsko in zvrstno raznolike sodobne poljske produkcije

RTV Slovenija 13.10.2023
Za vrati Kinoteke bo do nedelje potekal pregledni cikel nacionalne filmske produkcije. S štirimi celovečernimi in šestimi kratkimi filmi bo v središču Poljska z nadrealistično klasiko, humorno dokumentarno zgodbo in dvema lanskima nagrajenima… »

Zazvenele bodo disco violine

Delo 13.10.2023
Vročica violinske noči z glasbo iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja jutri v ljubljanskem Kinu Šiška. V nadaljevanju preberite: Jutri ob 20. uri se bo ljubljanski Kino Šiška prelevil v plesno dvorano z vročico sobotne noči in pravim godalnim… »

Vodnik po klubskih dogodkih / REJVikend

Mladina 13.10.2023
Petkovi, sobotni in nedeljski večeri. Ne veste, kam v petek in soboto zvečer? Preverite, kaj smo izbrali za vas. Petek, 13. oktober (20.00): Kino Šiška Ljubljana: Klinika Denisa Kataneca (predstavitev novega albuma Kao Zao Kor; predskupina: Before… »

Era Taylor Swift je napočila tudi v kinu

SiolNET 12.10.2023
Čeprav trenutno najbrž najbolj priljubljeno popzvezdnico na svetu paparaci oblegajo na vsaki prireditvi, ki jo obišče, to ni članek o tem, kateri film si je ogledala v kinu, temveč o tem, da si bo v kinu mogoče ogledati posnetek njenega koncerta s… »

V Domžalah bomo slišali šepet metulja

Domžalec 12.10.2023
V Mestnem kinu v Domžalah bo v sredo, 18. oktobra 2023, potekala Domžalska premiera slovenske mladinske romantične drame z naslovom Šepet metulja. Po projekciji filma bo potekal tudi filmski pogovor z filmsko ekipo. Film je nastajal na Šolskem centru… »

Vikend dogodivščina v Ptuju

Spodnje Podravje 11.10.2023
V prihajajočem vikendu Ptuj ponuja številne dogodke in aktivnosti, ki so zanimivi za vse starostne skupine. V petek, 13. oktobra, bo Špajza modrosti gostila podporno skupino za družine z imenom “Kako naprej ob kavi ali čaju” ob 9. uri in skupino… »

Vsi temačni odtenki črnine

Delo 11.10.2023
Danski mojster temnih melodij Trentemøller je v ljubljanskem Kinu Šiška predstavil nov album Mamoria. V nadaljevanju preberite: Danski glasbenik Anders Trentemøller je ponovno pritegnil veliko občinstva in razprodal Kino Šiška kot ob prvem obisku… »

Filmska napoved: Kmalu Scorsesejeva kriminalna drama

Dnevnik 10.10.2023
Prihodnji teden v slovenska kina prihaja najnovejši film režiserja Martina Scorseseja. V kriminalni drami Morilci cvetne lune o zloglasnih umorih Indijancev plemena Osage z začetka 20. stoletja v osrednjih vlogah igrajo Leonardo DiCaprio, Robert De… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem