Kina

Kino nad mestom za dober namen

Gorenjski glas 11.08.2023
Škofja Loka – Medtem ko je koncert skupine Bossa de novo, ki naj bi, v okviru Mednarodnega cikla koncertov v Škofji Loki potekal ta teden, prestavljen na jesen, pa se bo ena najlepših razglednih točk v Škofji Loki – terasa otroškega in… »

Večeri v družbi Hitchcocka in Chaplina

Dnevnik 11.08.2023
Pri ljubljanskem Kinodvoru bodo poletno sezono sklenili z Letnim Kinodvorom na Kongresnem trgu, brezplačno prireditvijo s projekcijami vrhuncev filmske umetnosti, katerih izbor temelji na pomembnih obletnicah v filmu in kinu. Filmsko obarvani večeri na… »

TV namigi: Postaja Fruitvale, Odpadniški junaki in Margaret Atwood

Delo 06.08.2023
Pretresljiv film o zadnjem dnevu življenja mladega Oscarja Granta, zabavna pustolovska serija iz 2. svetovne vojne in dokumentarec o avtorici Dekline zgodbe. Nedelja, 6. avgusta Postaja Fruitvale: Kino ob 20.00 Vikendova ocena: 5 (od 5) Fruitvale… »

Katere utopične ideje lahko postanejo realnost?

Delo 05.08.2023
Letni kino Slovenske kinoteke prinaša od videospotov do festivala Poletje na platnu in med platnicami, ki v središče tokrat postavlja vizije prihodnosti. V nadaljevanju preberite: Slovenka kinoteka se kot vsako poletje tudi tokrat seli na zelenico… »

Na zelenici letnega kina Slovenske kinoteke letos fokus na utopijah prihodnosti

RTV Slovenija 02.08.2023
Avgusta bodo na ploščadi spet potekale brezplačne projekcije filmov, med drugim se začenja tudi cikel Poletje na platnu in med platnicami, ki je s posebnim kuriranim programom ter gostjami in gosti letos usmerjen v prevpraševanje prihodnosti… »

Na prestižnem festivalu v Locarnu tudi film o "srbskem Černobilu" Varuhi formule

RTV Slovenija 02.08.2023
V Locarnu je vse nared, da znova zaživi eno največjih kinoprizorišč pod zvezdami. Letos bo na Piazzi Grande devet svetovnih premier, med njimi tudi slovenska manjšinska koprodukcija Varuhi formule, ki pripoveduje zgodbo o "srbskem Černobilu". V… »

Dan, ki je spremenil filmski svet

Delo 02.08.2023
Princip zavlačevanja in izčrpavanja, ki so ga studijski šefi ubrali pri stavki scenaristov, se jim bo z vstopom igralcev vrnil kot bumerang. V kolumni preberite: Nanni Moretti je leta 1996 posnel krasen sedemminutni filmček Dan premiere Velikega… »

Umrl nekdaj znani igralec, ki mu je afera očrnila ugled

SiolNET 31.07.2023
Ameriški igralec Paul Reubens, ki je zaslovel v osemdesetih letih prejšnjega stoletja kot lik Pee-wee Herman, je v nedeljo umrl po večletnem boju z rakom, piše BBC. Star je bil 70 let. "Sinoči smo se poslovili od Paula Reubensa, kultnega ameriškega… »

Slovenska kinoteka avgusta na Muzejski ploščadi

Dnevnik 31.07.2023
Slovenska kinoteka se bo avgusta preselila na zelenico na Muzejski ploščadi Metelkova z letnim kinom, ki bo za obiskovalce brezplačen. Kot so napovedali, bodo v okviru cikla Poletje na platnu in med platnicami v sproščenem poletnem vzdušju s… »

Uničevalci svetov

Dnevnik 31.07.2023
Človek bi si želel, da gredo politiki kdaj v kino. Seveda je to komplicirano, z vsemi varnostniki in protokolom. A vseeno bi bilo dobro. Lahko bi si na primer ogledali najnovejši film Christopherja Nolana Oppenheimer. Morda bi, to je seveda zgolj… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem