Kina

Od setve do žetve, od lova do počitka: o telesnosti plesne govorice v ritmu letnih časov

RTV Slovenija 04.09.2023
Barbara Novakovič se v plesni predstavi Alegorije - fragmenti, drugem delu svoje plesne trilogije, posveča posebnostim upodobitve dvanajsterih mesecev ter telesnosti in skulpturalnosti plesne govorice. Premiera predstave s plesalci Enyo Belak, Matevžem… »

Stoječe sedemminutne ovacije za dramo Maestro

Delo 04.09.2023
Pet let po tem, ko je na Lidu premiero doživel Zvezda je rojena, se je na beneškem festivalu prikazal Maestro – drugi film Bradleyja Cooperja kot režiserja. Pet let po tem, ko je na beneškem Lidu premiero doživel muzikal Zvezda je rojena in prejel… »

Treskoviti začetek nove sezone

Delo 01.09.2023
Matjaž Manček o ambicioznem programu in pričakovanem dobrem obisku v Kinu Šiška. V nadaljevanju preberite: Ljubljanski Kino Šiška je eden najdejavnejših kulturnih generatorjev v mestu. Svojo štirinajsto sezono začenja s spremenjenim vodstvom… »

Masayah: "Ne bom se slekla do golega, torej moram biti toliko boljša raperka!"

RTV Slovenija 01.09.2023
Ne skriva, da ima visoke cilje. Glasbene kariere se je Masayah lotila zelo premišljeno, celo strateško, "rada bi ustvarjala glasbo za ves svet," prizna. S svojimi besedili je dokazala, da nobena tema ni tabu, niti spolnost. Razprodala je Kino Šiška… »

Vodnik po klubskih dogodkih / REJVikend

Mladina 01.09.2023
Petkovi in sobotni večeri. Ne veste, kam v petek in soboto zvečer? Preverite, kaj smo izbrali za vas. Petek, 1. september (19.00): Letni oder Kina Šiška Ljubljana: TRESK #14 (Lelee, Eating Sports, Uryan, Jana Beltran) cn7hqVmDLXw (20.00): Vrt Lili… »

Kavarna Astoria, filmski portret predvojnega Maribora, zaživi v nekdanjem sijaju

RTV Slovenija 30.08.2023
V Letnem kinu Minoriti v Mariboru bo s premierno zaživela digitalno restavrirana različica filmske klasike Kavarna Astoria. Film Jožeta Pogačnika, ki je dobil naslov po mariborski kavarni, je premiero prav tako doživel v Mariboru marca leta 1989. Na… »

Poklon Žarku Petanu in Jožetu Pogačniku

Delo 30.08.2023
Danes bo v Letnem kinu Minoriti v Mariboru premiera digitalno restavriranega filma Kavarna Astoria. Danes bo v Letnem kinu Minoriti v Mariboru premiera digitalno restavriranega filma Kavarna Astoria. Proces digitalne obnove filma je vodila Slovenska… »

V kina prihaja film Pravičnik 3, zadnji del priljubljene akcijske trilogije z Denzlom Washingtonom

SiolNET 28.08.2023
V kinih si lahko od 31. avgusta ogledate zadnje poglavje akcijske trilogije, katere prva dva filma sta zaslužila skoraj 400 milijonov dolarjev! Foto: Con Film Serija o Pravičniku je znana kot edini film, v katerem se je Denzel odločil ponoviti svojo… »

Šiška bo dobila nov mural – tokrat bo spodbujal k premisleku o zavrženi hrani

RTV Slovenija 28.08.2023
V septembrskih dneh bo postala ljubljanska četrt Šiška bogatejša za nov mural. Na zgradbi ob Kinu Šiška ga bodo ustvarili v okviru projekta Mladinska umetnost za Zemljo (YAFE - Youth Art for the Earth). Med 1. in 15. septembrom bodo v prostorih… »

Kako ustvariti popoln prostor za zabavo in sprostitev?

SiolNET 26.08.2023
Popolno vzdušje za zabavo in sprostitev v udobju lastnega doma? Zakaj pa ne? Vedno več ljudi se danes odloča za ta korak in tehtno premisli o tem, kako je najboljše tak prostor vključiti v lasten dom. Najprej morate dobro premisliti, ali želite… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem