Kina

Barbie kot test za bodočega moža

Delo 30.07.2023
Uspešnica je navdih za generacijo Z, gledajo jo kot kakovosten film, narejen izključno z ženske perspektive. V nadaljevanju preberite: »Pelji svojega fanta v kino gledat Barbie. Če bo pokazal nestrpnost do tega filma, če se bo obregnil ob… »

Letni kino Silvana Furlana

Goriški portal 29.07.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Že enajsto leto se bo Ploščad Silvana Furlana v Novi Gorici sredi poletja prelevila v letni kino, ko bomo na tem urbanem kulturnem prizorišču v središču Nove… »

#intervju Metka Dariš, direktorica Kinodvora: Kinu se ni treba bati prihodnosti

Dnevnik 29.07.2023
Letos je za Kinodvor pomembno, simbolno leto, praznuje namreč tri obletnice: stoletnico delovanja kina na Kolodvorski, dvajset let art kina ter petnajst let Javnega zavoda Kinodvor in s tem delovanja Mestnega kina Kinodvor. Kinodvorana na Kolodvorski je… »

Letni kino Silvana Furlana: pozorno kuriran filmski izbor pod milim nebom

RTV Slovenija 28.07.2023
S filmom Po soncu se v središču Nove Gorice že enajsto leto začenja Letni kino Silvana Furlana. Do 4. avgusta bodo zavrteli filmske podobe sveže domače terin evropske produkcije, primerke najrazličnejših zvrsti in žanrov. Filme tudi tokrat… »

Čez tri leta mestni kino v podhodu Ajdovščina

Delo 28.07.2023
Arhitekturno rešitev izbrali že med epidemijo. Štiri nove kinodvorane z več kot 500 sedeži. V nadaljevanju preberite: S povsem novo ureditvijo mestnega kina bodo na občini oživili zapuščeni in nedelujoči podhod Ajdovščina, ki so ga zgradili… »

Sejem (filmskih) plakatov tudi avgusta

Domžalec 27.07.2023
V soboto, 19. avgusta 2023, lepo vabljeni ob 19.00 v Arboretum Volčji Potok na sejem plakatov. V okviru Filmskih večerov v Arboretumu, ki tudi to poletje potekajo v Arboretumu Volčji Potok, vsak četrtek, petek in soboto med 20. julijem in 26. avgustom… »

V kinu z žaljivko nad partnerja nekdanje novinarke POP TV

Zurnal24 27.07.2023
Da, tudi na take komentarje je treba biti pripravljen. Grdo. Ena naših najbolj uspešnih ustvarjalk na YouTubu in zmagovalka spletnega šova Joonglaa Star, Kaya Solo, ki je pol leta delala kot novinarka rubrike Pop In, je s fantom obiskala premiero filma… »

Otroško poletno dogajanje v Mestnem kinu Domžale

Domžalec 27.07.2023
Tudi v avgustu se otroci lahko ob torkih in četrtkih ob 10. uri udeležijo projekcije filmov, ki jim sledijo zanimive brezplačne tematske ustvarjalne delavnice. Torek, 1. 08. 2023: Kiti, varuhi planeta Kit grbavec je nasedel na osamljeni obali. Medtem… »

Za delavskega direktorja RTVS v drugem krogu Franci Pavšer in Robert Pajek

SiolNET 26.07.2023
Nova uprava Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo četrtega člana, ki ga izvolijo zaposleni, dobila sredi avgusta. Na torkovih volitvah namreč nobeden od štirih kandidatov ni dobil potrebne večine glasov. Tako se bosta v drugem krogu 16. avgusta za… »

Zgodbe iz kostanjevih gozdov se podajajo na Japonsko prav v času, ko tudi tam pečejo kostanj

RTV Slovenija 26.07.2023
Štiri leta po premieri celovečerca Zgodbe iz kostanjevih gozdov, režijskega prvenca Gregorja Božiča, bo film na ogled še v japonskih kinematografih. Japonska premiera filma pod naslovom Kuri no mori monogatari bo jeseni osrednjem tokijskem okrožju… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem