Kina

Močvirja omejujejo poplave in preprečujejo erozijo obrežij – z ogleda razstave

Domžalec 26.08.2023
V domžalski knjižnici je do konca avgusta na ogled razstava fotografij z naslovom »Močvirja, jih želimo ohraniti?«, posnetih v Krajinskem parku Češeniške in Prevojske gmajne. Razstavo si je skupaj z organizatorji natečaja ogledala tudi županja… »

S koncertom Petra Graša se začenja Pisana Loka

Gorenjski glas 25.08.2023
Med 25. avgustom in 3. septembrom se bo na festivalu Pisana Loka zvrstilo triindvajset dogodkov na različnih lokacijah mesta. Škofja Loka – Z drevišnjim koncertom Petra Graša na Loškem gradu, za katerega so loški požrtvovalni gasilci prejeli sto… »

TV namigi: Prevajalci, Tizian za zaprtimi vrati in Po ugrizu

Delo 24.08.2023
Nocoj tri premiere: triler o prevajalcih uspešnice, med katerimi je morda izdajalec, doku o renesančnem slikarju in še en o porastu ugrizov morskih psov. Četrtek, 24. avgusta Prevajalci (Premiera): Kino ob 20.00 Vikendova ocena: 4 (od 5) Les… »

GLAS HARMONIK NAPOLNIL IZOLO: Tako so se vlekli mehi v letnem kinu Arrigoni (FOTO)

Regional 22.08.2023
Minulo soboto je v letnem kinu Arrigoni potekala Revija harmonikarjev Izola 2023 v organizaciji Kulturnega društva harmonikarjev Izola. Kot poudarjajo v društvu, revija nima tekmovalnega značaja, ampak je na prvem mestu pomembnost ohranjanja glasbe… »

Kakšni kratki filmi bodo letos ustvarjeni v 60 urah?

RTV Slovenija 21.08.2023
Začelo se je deseto tekmovanje Muvit/6x60, v katerem bo vsaka od 24 ekip v 60 urah napisala, posnela in zmontirala kratki film. Najboljše tri po oceni žirije bodo nagradili v petek v Kinu Šiška, ko bodo letošnje stvaritve prikazali tudi na velikem… »

Na Kongresnem trgu bo letni kino odprl Tatijev Gospod Hulot na počitnicah

RTV Slovenija 21.08.2023
Do četrtka bo na Kongresnem trgu znova mogoč brezplačen ogled izbranih filmskih klasik, med drugim tudi Chaplinova Parižanka in Hitchcockovi Ptiči, sredin večer pa bo posvečen zaznamovanju treh obletnic, povezanih z ljubljanskim Kinodvorom. Letni… »

V Izoli se začenja festival poljskega filma Visla

RTV Slovenija 21.08.2023
Na tridnevnem festivalu, ki letos poteka drugo leto, bodo na ogled večkrat nagrajeni poljski filmi različnih ustvarjalcev in iz različnih obdobij, med drugim tudi film o Miri, ki s kuhinjskim nožem oropa banko. Festival bo danes v letnem kinu Arrigoni… »

TRI DNI POSEBNEGA FILMA V IZOLI: Vstopite v nadrealistični svet domišljije

Regional 21.08.2023
Pod okriljem Art kina Odeon, Slovenske kinoteke in poljskega veleposlaništva se danes v Izoli začenja tridnevni filmski festival Visla, ki bo v drugi izdaji ponudil na ogled z nagradami ovenčane poljske filme. Festival bo ob 21. uri v poletnem kinu… »

Letni kino na Kongresnem trgu / Brezplačne projekcije vrhuncev filmske umetnosti

Mladina 21.08.2023
Od 21. do 24. avgusta. Od 21. do 24. avgusta bo na Kongresnem trgu potekala brezplačna prireditev Letni Kinodvor na Kongresnem trgu s projekcijami vrhuncev filmske umetnosti, ki jo v štirih zaporednih večerih obišče več tisoč gledalcev. Sredin… »

Letni kino na Kongresnem trgu bo ponudil štiri filmske klasike

SiolNET 21.08.2023
Na Kongresnem trgu bodo nocoj odprli letni kino, ki bo do četrtka vabil na ogled štirih filmskih klasik. Sredin večer bo posvečen praznovanju treh obletnic, ki so povezane z organizatorjem, ljubljanskim Kinodvorom – stoletnico kina na Kolodvorski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem