Kina

Svet zavoda Kino Šiška dal negativno predhodno mnenje h kandidaturi Miheliča Syeda za direktorja

RTV Slovenija 12.03.2024
Eno izmed osrednjih kulturnih središč v Ljubljani, Kino Šiška, išče novega direktorja. Pri tem pa se zapleta, saj je svet zavoda dal negativno predhodno mnenje h kandidaturi Tiborja Miheliča Syeda za direktorja tega javnega zavoda. Je to res storil… »

Pogovor o problematiki art kinov in slovenskega filma

Dnevnik 11.03.2024
V Celjskem domu je dopoldne pod okriljem Art kino mreže Slovenije potekala okrogla miza o problematiki kinematografov. Na njej so ministrica za kulturo Asta Vrečko, direktorica SFC Nataša Bučar, direktor občinske uprave Celje Gregor Deleja in… »

Domžalska premiera dokumentarnega filma Zajeti v izviru

Domžalec 09.03.2024
V ponedeljek, 18. marca 2024, bodo na filmskem platnu Mestnega kina Domžale ob 20. uri premierno predvajali dokumentarni film Maje Weiss o poslednjih še živečih žrtvah nacističnega rasnega eksperimenta. Po projekciji filma, Zajeti v izviru, bo… »

KAJ PRINAŠA VIKEND?

Spodnje Podravje 07.03.2024
Prihajajoči vikend prinaša v mesto Ptuj bogat nabor dogodkov, ki obljubljajo nekaj za vsak okus. Petek, 8. marec, se bo začel s podpornimi skupinami za družine v Špajzi modrosti, kjer bodo obiskovalci razpravljali o pomenu družinskih vezi ob kavi… »

Kino Šiška: Zaradi Jankovićevega posredovanja negativno mnenje za edinega kandidata

Dnevnik 06.03.2024
Svet Centra urbane kulture Kino Šiška je »zaradi nekorektnega in nestrokovnega poteka postopka ter načina izbire kandidata« h kandidaturi Tiborja Miheliča Syeda za direktorja Kina Šiška podal negativno predhodno mnenje. Zatem je svet prejel dopis… »

Iztok Valič stopil v čevlje ponosnega gospoda Pinga, očeta slavnega Poja

Dnevnik 04.03.2024
Nedeljsko popoldne je bilo v znamenju kung fuja in enega najslavnejših zmajevih bojevnikov Poja, ki se je po osmih letih vrnil nazaj v Dolino miru, a ni pričakoval popolnoma nove avanture. Novo poglavje slavne franšize Kung fu panda so si sinoči… »

#fotogalerija Legendarni Kino Mojca, zapuščena prodajalna otroških sanj

Dnevnik 04.03.2024
V hiši na Medvedovi cesti v Šiški, kjer je nekoč deloval otroški kino, je mogoče še videti obrise nekdanjega ljubljanskega kino prizorišča. Pred stavbo je stara vitrina, kjer so nekoč obveščali o kino programu. Tudi v notranjosti zapuščene… »

Podatki odražajo resničnost ali jo generirajo?

RTV Slovenija 04.03.2024
Zgodovinopisje nas je učilo, da podatki in dokumenti odražajo resnico. Vedno bolj pa se zdi, kar je poudarila tudi konferenca zavoda Aksioma, da podatki generirajo svojo resničnost. "Kar 50 odstotkov vsebin na spletu naj bi generirala umetna… »

Potepanje po dolinah in vrhovih zvočnih pejsažev

Delo 01.03.2024
Nizozemski kvartet se vrača v Kino Šiška z novo plesno glasbo. V nadaljevnaju preberite: Nizozemski večinoma inštrumentalni kvartet Yin Yin, ki ustvarja očarljivo plesno glasbo, obogateno z azijskimi glasbenimi vplivi, se po dveh letih vrača v… »

Neresnično je novo resnično: konferenca o tem, kako podatki upravljajo naša življenja

RTV Slovenija 29.02.2024
Ali so podatki prikaz resničnosti ali sami ustvarjajo resničnost. To je bil fokus konference (Un)real Data – Real Effects, ki je v organizaciji zavoda Aksioma potekala v Kinu Šiška. Veliko ljudi je zajela panika. Ali sploh še vemo kaj o svetu. Kot… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem