Kina

Mihelič Syed odstopil od kandidature za direktorja Kina Šiška

Mladina 19.03.2024
Kot je zapisal, se je prijavil transparentno, javno in odgovorno, vendar pa obžaluje, da so se v javnosti pojavili dvomi o legitimnosti njegove kandidature. Tibor Mihelič Syed je odstopil od kandidature za mesto direktorja Kina Šiška. Kot je zapisal… »

V Mestnem kinu Domžale premierno predvajali film Zajeti v izviru

Domžalec 19.03.2024
Leta 1942 je bilo okrog trideset „rasno ustreznih” slovenskih otrok vključenih v zloglasni nacistični program Lebensborn, ki ga je zasnoval Heinrich Himmler in je bil namenjen širitvi arijske rase. Program je bil sprva zastavljen kot mreža… »

Župan Janković: Ali res mislite, da lahko kdo postane direktor javnega zavoda brez mojega soglasja?

Dnevnik 18.03.2024
Tibor Mihelič Syed je odstopil od kandidature za mesto direktorja Kina Šiška po negativnem mnenju sveta centra in dvomih v legitimnost njegove kandidature, ki so se pojavili zaradi vpletanja ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Zapisal je: »Na… »

Jankovićev favorit odstopil od kandidature za direktorja

Delo 18.03.2024
Tibor Mihelič Syed zaradi »pomena videza transparentnosti in spoštovanja pravil pri postopkih imenovanj direktorjev« odstopa. Tibor Mihelič Syed, ki je veljal za najverjetnejšega prihodnjega direktorja Kina Šiška po izboru ljubljanskega župana… »

Ploh na filmskem platnu

Gorenjski glas 18.03.2024
V radovljiškem kinu so pred kratkim predvajali kratki dokumentarni film Vleka ploha v Begunjah na Gorenjskem režiserja Janija Kolmana. Radovljica – »Za film sem se odločil v prvi vrsti ravno zato, ker sem imel to možnost. Po drugi strani ima na… »

Ivo Boscarol: »Že če malo drugače razmišljate o naši Sloveniji, so takoj vsi na nogah«

Necenzurirano 17.03.2024
Na sogovorniško mesto smo tokrat povabili človeka, ki je s Pipistrelom ustvaril eno najuspešnejših podjetniških zgodb v državi. Potem ko je pred leti podjetje prodal, se njegovo podjetništvo še zdaleč ni končalo. V zadnjem času se njegovo ime… »

Zapuščene ljubljanske kino dvorane

Dnevnik 15.03.2024
Pred dobrimi dvajsetimi leti je bilo v Ljubljani občutno več kinodvoran kot jih lahko naštejemo danes. V središču mesta si je sodobno filmsko produkcijo mogoče ogledati samo še v Kinodvoru, o že lani napovedani prenovi pred zapuščeno Komuno… »

Županova igra

Mladina 15.03.2024
Ljubljanski župan Zoran Janković je z vmešavanjem v izbor novega direktorja Kina Šiška po nepotrebnem omadeževal sloves dveh kakovostnih kulturnih institucij. Ljubljanski Center urbane kulture Kino Šiška, ki je zaživel leta 2009, se je že v… »

#intervju Maja Prettner, režiserka: Avto je postal spovednica

Dnevnik 14.03.2024
Jana Kerčmar Džuban je zabavna, neposredna, svobodomiselna in globoko samorefleksivna evangeličanska duhovnica, pa tudi protagonistka celovečernega dokumentarnega filma Duhovnica, v katerem se upira družbenim pričakovanjem, družinskim tradicijam in… »

Art kino v Sloveniji: iskati bi morali zunajproračunska sredstva

RTV Slovenija 12.03.2024
Slovenska art kino mreža združuje 28 kinematografov v 30 slovenskih mestih, njihova vloga je za avdiokulturo pri nas ključnega pomena. Med drugim slovenski film zaradi njih "preživi ali umre", je bila ena od ugotovitev okrogle mize v Celju. V Celjskem… »

Novice dneva »

Nesreča tovornjaka z nevarnimi snovmi na primorski avtocesti

Necenzurirano pred tremi uramiše 8 povezanih

Sin z nožem pokončal mamo, nato odšel v kafič

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana

Do oktobra naj bi obnavljali ta odsek avtoceste

Zurnal24 pred 4 uramiše 2 povezani

Novo o truplu, ki so ga našli v jami

Zurnal24 pred eno uroše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem