Kina

#portret Simon Weckert, intermedijski umetnik: Zemljevid nikoli ne predstavlja resničnega sveta

Dnevnik 02.04.2024
V preteklih tednih je svoje delo v Ljubljani predstavljal nemški umetnik Simon Weckert. Njegovo razstavo Hekanje Google Maps v Kinu Šiška, na kateri je dokumentiral svojo znano intervencijo z istim naslovom, si je mogoče ogledati še do sobote. Simon… »

Majda Kregar: Strašili so, da bomo uničili Ljubljanski grad

Delo 01.04.2024
Ljubljanski grad je začel nastajati nekako pred 900 leti. Pred 55 leti se je začela obnova močno načete stavbe, z obnovo Kazemat pred kratkim pa končala. V nadaljevanju preberite: Ljubljanski grad je danes trdno usidran v zavest Ljubljančanov… »

Domžalska premiera filma Duhovnica in filmski pogovor z ekipo

Domžalec 31.03.2024
V sredo, 3. aprila 2024, bodo na filmskem platnu Mestnega kina Domžale ob 20. uri premierno predvajali dokumentarni film Duhovnica v režiji Maje Prettner. Po projekciji filma bo sledil pogovor z ekipo filma. Dokumentarec Duhovnica, ki je na Festivalu… »

Jahta, ki je lahko tudi podmornica

Dnevnik 30.03.2024
Christian Gumpold, oblikovalec, ki je blizu avstrijskega Gradca ustanovil podjetje Migaloo, ima smele načrte. Zamislil si je namreč superjahto, ki bo hkrati tudi podmornica. Plovilo z imenom Migaloo M5 naj bi v dolžino merilo kar 165,8 metra in bi se… »

Oppenheimer osem mesecev po premieri v japonskih kinematografih prejel mešane odzive

RTV Slovenija 30.03.2024
"Nisem prepričan, da je film v očeh Japonca vreden posebne pozornosti," je dejal obiskovalec kina v Hirošimi ob premieri filma o izumitelju atomske bombe. Številni so bili navdušeni, a prepričani, da je zgodba predstavljena iz ameriške perspektive… »

Kralj Artur in psi v filmih

RTV Slovenija 29.03.2024
V kinu je svojo pot začel film Kraljevski Artur. Naslov bo marsikoga najbrž hudomušno zavedel: ne gre za še eno različico angleške legende o kralju Arturju, temveč za film o psu z imenom Artur. Film je posnet po resnični zgodbi tekmovalca, ki je… »

REJVikend / Vodnik po klubskih dogodkih

Mladina 29.03.2024
Petkovi in sobotni večeri. Ne veste, kam v petek in soboto zvečer? Preverite, kaj smo izbrali za vas. Petek, 29. marec (18.00): Grad Kodeljevo Ljubljana: od:vod (GoldenTooth, Nikolaj, Akaj) (20.00): Ljubljanski grad: Jazz Club (Leopold I. in Drügi)… »

Posebna dvajseta obletnica Tinkare Kovač

Gorenjski glas 28.03.2024
Tinkara Kovač bo jeseni z originalno zasedbo v Kinu Šiška koncertno proslavila dvajseto obletnico izida albuma O-range, ki je eden ključnih albumov v njeni glasbeni karieri. S koncertom v Kinu Šiška se tako 26. oktobra vrača na velike odre z »all… »

Oseminosemdeseti dan v letu pripada klavirski glasbi

RTV Slovenija 28.03.2024
Danes je svetovni dan klavirja, ki se mu z dogodki pridružujejo tudi v Sloveniji. V sredo so se dnevu že pridružili v Novi Gorici, nocoj pa bodo v ljubljanskem Kinu Šiška poklon glasbilu pripravili Manca Udovič, Blaž Avsenik in Sašo Vollmaier. Z… »

Celostna zvočna doživetja

Dnevnik 26.03.2024
Minuli teden sta bila v Kinu Šiška večera sodobne komponirane elektroakustične glasbe. Celostno doživetje prostorskih zvokov bi lahko opisali kot krasni novi svet zvočne krajine. Občutek, da se denimo žogica odbija čisto pri tvojem ušesu ali da… »

Novice dneva »

Nesreča tovornjaka z nevarnimi snovmi na primorski avtocesti

Necenzurirano pred eno uroše 5 povezanih

Identieta umrlega v Golokratni jami še ni znana

Delo pred eno uroše 1 povezana

Do oktobra naj bi obnavljali ta odsek avtoceste

Zurnal24 pred dvema uramaše 1 povezana

Neustavljivi Messi zrušil dva rekorda naenkrat

Zurnal24 pred 5 uramiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem